ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου

ΕΡΤ1 – Ο αγαπημένος rock star Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ζωής του την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 23:00 στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου σε μια μουσική βραδιά που θα ταράξει την «Κοινή Ησυχία». Θα ακούσουμε τις ιστορίες τους, θα τραγουδήσουμε και θα ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που τους ενώνει.

Μαζί τους δύο εξαιρετικές φωνές από την νέα γενιά η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Απόστολος Μόσιος.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μας ταξιδεύει στη τεράστια δισκογραφία του και διαλέγει τραγούδια που αγαπάμε και τραγουδάμε χρόνια τώρα, όπως τα «Σ’ Ακολουθώ», «Βράδυ Σαββάτου», «Ένα Καράβι», αλλά και καινούργια τραγούδια.

«Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε», το σύνθημα που ακούγεται κάθε φορά που ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανεβαίνει στη σκηνή για να τραγουδήσει παραμένει επίκαιρο εδώ και πενήντα χρόνια.

Ο αιώνιος έφηβος, πάντα τρυφερός και αυθεντικός, δεν έχει σταματήσει να εμπνέει και να συγκινεί γενιές και γενιές.

Οι συνεργασίες του είναι αναρίθμητες, αφού έχει συνυπάρξει ερμηνευτικά, στιχουργικά και μουσικά με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, παλαιότερους και νεότερους.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου έχει συνδέσει το όνομά του με το έντεχνο ελληνικό τραγούδι αλλά και με την νεότερη γενιά τραγουδοποιών.

Η φωνή του και η γλυκόπικρη πρόζα του έγραψε ιστορία στο ραδιόφωνο ενώ εξελίχθηκε σε έναν στιχουργό με μεγάλη ευαισθησία και απήχηση καθώς έχει γράψει περισσότερα από 200 τραγούδια και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές.

Τα «Έφηβα Γεράκια» ενώνουν τις φωνές τους στο jukebox της εκπομπής σε μοναδικά τραγούδια διασκευασμένα από την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» και θυμίζουν στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου στιγμές από τη ζωή τους.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: