ΕΡΤ: Πέντε σειρές πήραν πράσινο φώς για το 2021

ΕΡΤ – Όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε νέα σίριαλ ετοιμάζει για τη νέα χρονιά η κρατική τηλεόραση. Η απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ να επενδύσει φέτος στη μυθοπλασία αποδείχθηκε σωστή, αφού τόσο το “Χαιρετά μου τον Πλάτανο”, όσο και η “Τούρτα της μαμάς” και τα “Καλύτερά μας χρόνια” κάνουν πολύ υψηλές – για τα δεδομένα του κρατικού καναλιού – τηλεθεάσεις.

Έτσι, οι άνθρωποι της ΕΡΤ αποφάσισαν του χρόνου να βγάλουν πέντε νέες σειρές, μια καθημερινή, τρεις εβδομαδιαίες και μια που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε να συνεχίσουν για δεύτερη σεζόν το “Χαιρετά μου τον Πλάτανο”, η “Τούρτα της μαμάς” και τα “Καλύτερά μας χρόνια”.

Επίσης, έχουν πέσει υπογραφές και είναι και επίσημο πια ότι η Βικτόρια Χίσλοπ θα δει να γίνεται σειρά στην ΕΡΤ άλλο ένα βιβλίο της. Μετά το “Νησί”, που είχε σπάσει ταμεία στο Mega τον Οκτώβριο του 2021, θα δούμε να μεταφέρεται στη μικρή οθόνη και το “Καρτ ποσταλ”.

Η μεγάλη είδηση όμως είναι άλλη! Στην ΕΡΤ οδεύει και ο Μανούσος Μανουσάκης. Μετά την τεράστια επιτυχία του “Κόκκινου ποταμιού” που βλέπαμε πέρσι στο Open, ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών δέχτηκε πρόταση για να μεταφέρει στην τηλεόραση μυθιστορήματα μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων.

Η ιδέα είναι να γίνει μια σειρά από μίνι σίριαλ τεσσάρων, πέντε επεισοδίων, που θα είναι αφιερωμένα σε ένα βιβλίο. Θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη συνολικά έξι βιβλία Ελλήνων συγγραφέων. Πρόκειται για μια σειρά, στα πρότυπα του Netflix, που θα ξεκινήσει, αν όλα πάνε καλά, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s