ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο σεισμός στη Σάμο ακυρώνει τον τηλεοπτικό προγραμματισμό

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – Προτεραιότητα στην ενημέρωση δίνουν από τις δυόμιση το μεσημέρι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας.

Η σεισμική δόνηση των 6.7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ (βάσει της επίσημης τελικής μέτρησης του Αστεροσκοπείου Αθηνών) προκάλεσε σοκ στη Σάμο, χάος στη Σμύρνη της Τουρκίας αλλά ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα, από την Πάτρα μέχρι την Κρήτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δελτίων ειδήσεων.

Φυσικό επακόλουθο ήταν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα να προχωρήσουν σε αλλαγή προγράμματος με μεταβολή ειδικά των ζωντανών προγραμμάτων, όπως αυτή του ΣΚΑΪ καθώς το ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ήταν το πρώτο, που ανακοίνωσε την ματαίωση της μετάδοσής του μέσα από τα social media.

Λογικά η ροή της ενημέρωσης θα κρατήσει για όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και εκτός κάποιου έκτακτου απροόπτου, που να αφορά ισχυρό μετασεισμό ή άλλο, ο ΣΚΑΪ θα προχωρήσει κανονικά στο BIG BROTHER LIVE, όπου ενδιαφέρον (εν μέρει) θα έχει να δούμε πώς βίωσαν τον σεισμό οι παίκτες.

Ένεκα της είδησης του σεισμού, οι εκπομπές Joker, The Booth, Style Me Up (OPEN) δεν ματαδόθηκαν, το MEGA έτσι κι αλλιώς χρησιμοποίησε τον Mr Live News Νίκο Ευαγγελάτο για μια παρατεταμμένη έκτακτη ενημέρωση, ενώ ήδη οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί αποκαθιστούν τη ροή του προγράμματός τους.

Προφανώς το ίδιο θα ισχύσει και για τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα.

Παράλληλα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού (αρχικά προγραμματισμένο για τις 14:00 και έπειτα για τις 15:00, με την επερχόμενη συμπληρωματική εμφάνιση του Υπ. Οικονομικών κου Σταϊκούρα, για την εξειδίκευση των μέτρων ανακούφισης για την πανδημία), αναβλήθηκε για αύριο, Σάββατο, στις 10:00 το πρωΐ.

Ευχόμαστε καλό κουράγιο σε όλους…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s