ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αθήνα και Τόκιο ζητούν δημόσια συγγνώμη από τον Λευτέρη Πετρούνια

ΕΡΤ1 – Στην εκπομπή «Τόκιο 2020» μίλησε ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε με την εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια που δεν προβλήθηκε ποτέ από το κανάλι. Zήτησε δημόσια «συγγνώμη« στον πρωταθλητή για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνοντας λόγο για τεχνικό λάθος και ότι δεν υπήρχε ουδεμία πρόθεση να παρακαμφθεί η εμφάνισή του.

«Μεταφέραμε κι εγώ προσωπικά στον Λευτέρη, τη “συγγνώμη” και την κατανόηση να καταλάβει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ, να γίνει αυτό που έγινε και να μην μεταδοθεί ζωντανά η προσπάθειά του, που είναι κι αλάνθαστη, φανταστική προσπάθεια, τη δείξαμε μετά διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Μεταφέραμε στο περιβάλλον του Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει πολλές φορές εδώ, να κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση, ως αίσθηση “συγγνώμης” απέναντι στο περιστατικό» σημείωσε ο Γιώργος Λυκουρόπουλος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

Με μία εξαιρετική προσπάθεια ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε ως πρώτος και καλύτερος στον τελικό των κρίκων, αλλά το γεγονός ότι δεν υπήρξε άμεση μετάδοση του αγώνα του, προκάλεσε σάλο κατά της ΕΡΤ, η οποία αναγκάστηκε πριν λίγο να ζητήσει και συγγνώμη από τον ίδιο τον αθλητή. Ο Λευτέρης Πετρούνιας πάντως έδειξε ότι εκτός από υπεραθλητής είναι και φοβερός άνθρωπος, αφού με μία επική ανάρτηση, τρόλαρε την ΕΡΤ, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε να μείνει το συμβάν στο παρελθόν.

«Σε περίπτωση που δεν το είδατε, τελείωσε και ο τελευταίος όμιλος και προκρίθηκα 1ος . Ας μην δώσουμε περισσότερη βάση στο τι συνέβη με την μετάδοση και ας εστιάσουμε στο χαρούμενο γεγονός πως πάμε για το 2ο σερί Χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες 5 χρόνια μετά! Κόσμο δεν είχε, αλλά η ενέργεια των Ελλήνων με συνόδευσε σίγουρα! Πάμε δυνατά Ελλάδα μου στις 2 Αυγούστου!», έγραψε.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με τη μη τηλεοπτική μετάδοση του θριάμβου του Λευτέρη Πετρούνια, σύσσωμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζήτησαν τις ευθύνες και όπως αποδείχθηκε η μεγαλύτερη ευθύνη εμπίπτει στην εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης της ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας. Η εν λόγω εταιρεία ζήτησε συγνώμη από την ΕΡΤ και από τους Έλληνες τηλεθεατές που δεν μετέδωσε απευθείας την προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι την επιλογή στη μετάδοση των αθλημάτων και των αθλητών γίνεται από τους διοργανωτές και η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη σε αυτό. Tην ευθύνη ανέλαβε εξ ολοκλήρου η εταιρεία παραγωγής κάλυψης των αγώνων γυμναστικής για λογαριασμό του οργανισμού OBS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s