ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ 02.10.2021: To J2US ήρθε για να πιέσει όσο κανείς άλλος το THE VOICE

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ – Αυτά είναι τα πρώτα – μη καθαρά νούμερα στο Δυναμικό Κοινό (18-54) για τo Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021. Οι παρακάτω μετρήσεις βασίζονται επακριβώς στην έναρξη και λήξη του εκάστοτε προγράμματος, σε αντίθεση με τις μετρήσεις, που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.

Με 13.3% στη Φαίη Μαυραγάνη ξεκίνησε το Σάββατο στους πίνακες της τηλεθέασης του δυναμικού κοινού, κάτι που δεν θα δώσει χαμόγελα στο OPEN καθώς τα μεγάλα κανάλια παίρνουν τη σκυτάλη με τη Σίσσυ Χρηστίδου να σαρώνει έναντι του Νίκου Μάνεση στην πρωινή ζώνη με 19.3%.

Η Κατερίνα Καραβάτου (ειδικά και με την αλλαγή ώρας των Γκουντάρα – Κάκκαβα) κέρδισε τη Ναταλία Γερμανού με 15.4% έναντι 11.4%. Λίγο αργότερα ο ΣΚΑΪ σημείωνε 6.5% και το OPEN με το ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ κατρακυλούσε στο 3%.

Ωστόσο, η πρεμιέρα του Άκη Πετρετζίκη έφερε στον ALPHA 13.9% και λίγο αργότερα η επανάληψη του “ΤΟ ΣΟΪ ΣΟΥ” ανέβασε κι άλλο την τηλεθέαση στο 14.3%. HAPPY TRAVELLER και Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ κινήθηκαν στο 7.8% και 7.7%, αντίστοιχα.

Μεταξύ 20:00-21:00, το J2US παίρνοντας ένα σαρωτικό lead in από το κεντρικό δελτίο του σταθμού (18.7%) σάρωσε τον ανταγωνισμό με 20άρια.

21:00-00:45 το THE VOICE σημείωσε 19.1% και μπορεί να κατέκτησε την πρώτη θέση αλλά τα νούμερα του είναι εμφανώς πεσμένα όχι μόνο από τη φετινή του πρεμιέρα αλλά δεν φαίνεται να μπορούν να αγγίξουν τα περσινά. Αντίθετα, το J2US πίεζε ασταμάτητα και πήρε τους τηλεθεατές με το μέρος του μόλις το talent show τελείωσε στον ΣΚΑΪ.

Έτσι VOICE (19%) και J2US (17%) κονταροχτυπήθηκαν και πρακτικά “έσβησαν” οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είχε αξιώσει. να βρεθεί απέναντί τους. Φυσικά το J2US κέρδισε πρωτιά στα γυναικεία κοινά, ενώ ήταν πρώτο trend στα social media.

Ενδιαφέρον είχε ότι η επανάληψη του THE BACHELOR αμέσως σημείωσε 17.8% και έτσι με μεγάλη διαφορά ο ALPHA κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στον ημερήσιο μέσο όρο.

Η ΕΡΤ1 είχε 3 πρεμιέρες χθες. Το ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ σημείωσε 4,8%, το ΒΑΡΔΙΑΝΟΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΚΑ 8.4% και το ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ 8.1%.

Οι αναταράξεις του τηλεοπτικού ανταγωνισμού συνεχίζουν να αποτυπώνονται στις μετρήσεις της Nielsen. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού όλων των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, στο 67%, με τα περιφερειακά-συνδρομητικά κανάλια να έχουν μικρή πτώση, στο 22,9%.

Ο Alpha πέρασε στην πρώτη θέση με 14,7% και το Mega στη δεύτερη με ποσοστό 13,3%, ενώ ο ΣΚΑΪ παρέμεινε στην τρίτη θέση με 12,7%. Το Star κατέγραψε ποσοστό 10,9% και ο ΑΝΤ1 παρέμεινε χαμηλά, στο 9,7%.

Χαμηλά κινήθηκε και το Open που κατέγραψε ποσοστό 5,4%, ενώ το Μακεδονία TV είχε 0,7%. Η ΕΡΤ συγκέντρωσε συνολικά 9,8%, με μικρή αύξηση της ΕΡΤ1 στο 6,1%, ενώ η ΕΡΤ2 έπεσε στο 2,1% και η ΕΡΤ3 είχε 1,6%.

Σε επίπεδο ομίλων, Alpha – Star κατέχουν το 25,6% και ο Όμιλος ΑΝΤ1 το 10,4%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s