ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Ταινίες και ντοκιμαντέρ στο πρόγραμμα του καναλιού

ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – Με έμφαση σε ξεχωριστές ταινίες του κλασικού και σύγχρονου κινηματογράφου, καθώς και σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν στο Κανάλι της Βουλής.

Εμπλουτίζοντας τις ήδη ποιοτικές προβολές ταινιών, ο Σταθμός καθιερώνει μια ζώνη προβο­λής κλασσικού κινηματογράφου κάθε Παρασκευή στις 22:00, με ταινίες αριστουργήματα που σφράγισαν την εποχή τους.

Ενδεικτικά, προβάλλονται ταινίες όπως Στο Πέρασμα του Χρόνου του Βιμ Βέντερς, που θα προβληθεί στις 8/10, η Βασίλισσα της Αφρικής του Τζον Χιούστον στις 15/10, Οι Βιτελόνοι του Φεντερίκο Φελίνι στις 22/10.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο στις 23:00 θα προβάλλονται βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου, όπως Το Δέντρο που Πληγώναμε του Δήμου Αβδελιώτη, που θα προβληθεί στις 9/10, Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του Κεν Λόουτς στις 16/10, Μακριά Από Τους Ανθρώπους του Νταβίντ Ελοφέν στις 23/10.

Εκτός, όμως, από ταινίες μυθοπλασίας, το Κανάλι θα προβάλει και πλήθος αξιόλογων ντοκι­μαντέρ, που καλύπτουν, κυρίως, θέματα κοινωνικού, πολιτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που οι Ναζί κατέλαβαν την εξουσία στη Γερμανία σε μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του BBC (Η Άνοδος των Ναζί, 6,13/10 στις 23:00), ένα συγκινητικό πορτρέτο των παιδιών με σύνδρομο DOWN και των προβλημάτων που αντιμε­τωπίζουν (Μεγαλώσαμε Πια, 11/10 στις 23:00), καθώς ένα ντοκιμαντέρ για την τρίτη ηλικία και την αισιοδοξία που μια παρέα γυναικών αντιμετωπίζει τα γηρατειά (Οι Αισιόδοξες, 18/10 στις 23:00).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s