ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ: Οι συταγές της Αργυρώς για αυτή την εβδομάδα

ΣΚΑΪ – Ταξίδι στη μαγειρική, ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, ταξίδι στην κουζίνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μαζί με την αγαπημένη μας μαγείρισσα αναζητούμε νέες συνταγές και πειραματιζόμαστε με νέες ιδέες. “Πειράζουμε” κλασικά και αγαπημένα πιάτα και δημιουργούμε νέους λαχταριστούς συνδυασμούς. Από τη Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 13.15 είναι «Ώρα για Φαγητό», στον ΣΚΑΪ.
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία

Η εβδομάδα ξεκινά με απενοχοποιημένες λιχουδιές με συνταγές ισορροπημένες αλλά πεντανόστιμες. Στην κουζίνα της αγαπημένης μας σεφ, έρχεται ο fitness coach Γιώργος Ξηρός με συμβουλές για ασκήσεις στην κουζίνα, και φτιάχνουν μαζί τυλιχτά σουβλάκια κοτόπουλου. Στη συνέχεια, μία εναλλακτική συνταγή για όσους αγαπούν τα όσπρια: λεμονάτοι γίγαντες και για το τέλος θρεπτικά μπισκότα: chocolate chip cookies χωρίς γλουτένη.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου – Κλασικά & Αγαπημένα, Το Δικό σας Φαγητό

Σήμερα έχουμε επιστροφή στην παράδοση, με δύο κλασικές και αγαπημένες συνταγές και στο τέλος, μια συνταγή που ζήτησαν οι τηλεθεατές. Ξεκινάμε με σουτζουκάκια σμυρναίικα και συνεχίζουμε με μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στον φούρνο – ένα οικογενειακό φαγητό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι. Το επεισόδιο κλείνει με μπεκρή μεζέ, ένα από τα καλύτερα πιάτα για να συνοδεύσουμε το κρασί μας.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου – Ώρα για Παρέα

Το επεισόδιο ξεκινά με σαλάτα – εντυπωσιακή, γευστική και γεμάτη βιταμίνες: μεσογειακή σαλάτα με ροζ γκρέιπφρουτ. Στη συνέχεια, η Αργυρώ υποδέχεται τον food blogger, Γαβριήλ Νικολαΐδη, που μας προτείνει έναν φανταστικό συνδυασμό: κοχύλια με γεύση σπανακόπιτα. Στο τέλος, ετοιμάζουμε ένα υπέροχο και αρωματικό, κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου – Ώρα για Γλυκό

Ημέρα κλασικών απολαύσεων, η σημερινή. Ξεκινάει… με το απόλυτο γλυκό: τούρτα σεράνο, που έχει πάρει το όνομά της από μια διάσημη τραγουδίστρια της δεκαετίας του ‘50. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ένα αγαπημένο σνακ των παιδιών: σπιτικές γκοφρέτες σοκολάτας και κλείνουμε με ελληνική πίτσα μπιάνκα, με απλά υλικά και απέραντη νοστιμιά.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου – Ώρα για Μενού

Τέλος της εβδομάδας και ετοιμάζουμε ένα πολυεθνικό μενού. Ξεκινάμε με μαροκινή καροτοσαλάτα γεμάτη αρώματα και δροσιά στη γεύση. Συνεχίζουμε με μία διαφορετική φασολάδα από τη Γαλλία, το γνωστό cassoulet και για το τέλος αγαπημένο γλυκό – τιραμισού με πλούσια κρέμα αλλά χωρίς αυγά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s