KITCHEN LAB: Οι προτάσεις του Σαββατοκύριακου

ALPHA – Συνταγές υψηλών προδιαγραφών, με τη σφραγίδα ενός σεφ αλλά που μπορούν να φτιαχτούν σε κάθε σπιτικό, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 16:40.

Τον καλύτερο τρόπο παρασκευής σπιτικού μπέικον μας δείχνει ο Άκης, για ένα ξεχωριστό ορεκτικό στο σαββατιάτικο τραπέζι αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή.

Για κυρίως πιάτο προτείνει Wellington, το οποίο συνήθως συναντάμε με κρέας, αλλά ο Άκης το φτιάχνει με σολομό και to σερβίρει με σπανάκι baby, ελαιόλαδο, λεμόνι και πιπέρι. Κέικ με τυρί κρέμα αφράτο, νόστιμο, με βελούδινη υφή ακολουθεί για το επιδόρπιο, συνοδευόμενο με ζάχαρη άχνη, γλυκό του κουταλιού, βύσσινο και δυόσμο.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab», που μας ταξιδεύει στο χώρο και τον χρόνο με συνταγές αφενός εμπνευσμένες από ξενόφερτες γαστρονομικές κουλτούρες αφετέρου ερχόμενες από μια άλλη εποχή.
Το μενού ανοίγει με μια ιδιαίτερη σαλάτα με fish cakes από φιλέτο ψαριού, νόστιμη, ξεχωριστή κι εύκολη.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης φτιάχνει μοσχαράκι με κάρι, το οποίο σερβίρει με αραβικές πίτες, κόλιανδρο και λάιμ. Για γλυκό επιλέγει τούρτα σεράνο, μια τούρτα vintage που πουλούσαν στα παλιά αστικά ζαχαροπλαστεία -και σε μορφή πάστας. O ‘Ακης μας δείχνει την πιο νόστιμη εκδοχή της, για να νοσταλγήσουμε και να θυμηθούμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s