ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ: Με καλεσμένο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου

ΕΡΤ1 – Όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, άθλημα στο οποίο, κατά γενική ομολογία, είχε εξαιρετικό ταλέντο. Τελικά, τον κέρδισαν οι νότες και όπως αποδείχθηκε, ευτυχώς, αφού έγινε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο δημιουργός των δεκάδων βραβείων και των μεγάλων επιτυχιών, με τελευταία το μιούζικαλ υπερ-παραγωγή «Μόμπι Ντικ» που ανεβαίνει αυτήν την περίοδο στο Christmas Theater, έρχεται στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη, Τάκη Γιαννούτσο, την Τρίτη 8/3, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να αφηγηθεί ιστορίες από την τόσο ενδιαφέρουσα ζωή του με τον πιο μουσικό τρόπο.

Μιλάει για τη Σαουδική Αραβία και την Αλεξάνδρεια, όπου έζησε πριν έρθει χωρίς καθόλου χρήματα με την οικογένειά του ως «ταξιδιώτης αναψυχής» στην Ελλάδα, για τη σχέση τού πατέρα του με τον Αριστοτέλη Ωνάση και για τη δική του γνωριμία με τα παιδιά του, τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο.

Εξομολογείται την ξεχωριστή σχέση του με τον Μάνο Χατζηδάκη, ο οποίος τον ξεχώρισε όταν ήταν φοιτητής στη νομική, το ιδιαίτερο «απολυτήριο» που πήρε από τον μεγάλο μας συνθέτη αλλά και γιατί προτίμησε να γίνει «δυστυχήσει ως μουσικός» παρά να γίνει δικηγόρος.

Αποκαλύπτει πώς επιλέγει τους ερμηνευτές των τραγουδιών του, πώς καταφέρνει να γράψει… βλέποντας ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, πώς επηρέασε το έργο του η μυασθένεια με την οποία διαγνώστηκε και ποιο πιστεύει ότι θα είναι το πιο δύσκολο έργο που θα γράψει ποτέ.

Αλλά οι ιστορίες δεν τελειώνουν εδώ: πώς επιβίωσε ενός φοβερού ναυαγίου στη Σκόπελο, γιατί ένας κόκορας στην Κεφαλονιά κλόνισε τη σχέση του με τη μαγειρική και πώς είναι να γίνεσαι πατέρας στα 60 σου;

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σε μια ξεχωριστή συνέντευξη.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: