ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ: ALPHA και ΑΝΤ1 ισχυρίζονται πρωτιά στην πρωινή ζώνη αλλά ποιος έχει δίκιο;

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ – Σε μία περίεργη κόντρα επιδίδονται τα κανάλια προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις μεταφράζοντας τα νούμερα της τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη κατά βούληση. Σε αυτή την λούπα έπεσε και ο ΑΝΤ1, ο οποίος με το ζόρι προσπαθεί να κρατήσει δυνατή την εικόνα των Σκορδά – Λιάγκα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΑΝΤ1 η εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε μέσο όρο 14,5%, στο δυναμικό κοινό 18-54 στη ζώνη προβολής της, με τα ποσοστά τηλεθέασης στις γυναίκες να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και να «χτυπούν» 27,2% στο γυναικείο κοινό 18-24 και 17,1% στις γυναίκες 35-54.

Το υψηλότερο μερίδιο, η εκπομπή το κατέγραψε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με 16,9%, στο δυναμικό κοινό 18-54.

Μόνο που ξέχασε να σημειωθεί στο δελτίο τύπου ότι τα συγκεκριμένα νούμερα είναι από το πρώτο δελτίο της NIELSEN που έρχεται νωρίς το πρωί με μεικτά ποσοστά.

Από την άλλη ο ALPHA ξεκαθαρίζει την κατάσταση, αφού καταγράφει τα ποσοστά της προηγούμενης εβδομάδας βάσει του τελικού δελτίου της NIELSEN, στο οποίο οι μετρήσεις βασίζονται επακριβώς στην έναρξη και λήξη του εκάστοτε προγράμματος.

Έτσι, σύμφωνα με τα ΚΑΘΑΡΑ ποσοστά της NIELSEN, η SUPER KATEPINA ήταν πρώτη στην πρωινή ζώνη με την Κατερίνα Καινούργιου να ηγείται των πρωινών εκπομπών με 14%.

Επίσης μπορεί ο ΑΝΤ1 να αναφέρει ότι στο γυναικείο κοινό ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ έφτασε κάποια στιγμή (“χτυπούν) έως και 27,2% αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ήταν στην κορυφή και του γυναικείου κοινού 18-54 με 15,8% έναντι 14,7% του ΑΝΤ1, με 18,1% έναντι 11,4% του ΑΝΤ1 στο γυναικείο κοινό 25-44, ενώ το γυναικείο κοινό 35-54 που αναφέρει το ΔΤ του ΑΝΤ1 είναι υποκατηγορία στην οποία επικοινωνιακά δεν συνηθίζουν να στηρίζονται τα προγράμματα.

Για να μη διαβάζετε ό,τι σας σερβίρουν, ειδικά όταν κάποιοι είναι ή προσποιούνται άγνοια της στατιστικής!

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: