ΕΡΤ: Στη δημόσια τηλεόραση το AMERICAN SONG CONEST

ΕΡΤ – Η δημόσια τηλεόραση θα δουν οι Έλληνες τηλεθεατές την πρώτη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να ενσωματώσουν στην τηλεοπτική τους κουλτούρα το διαγωνισμό της Eurovision.

Μετά την εξαγορά του format της EBU από το NBC, η Αμερική θα βιώσει το Alaska 12 points καθώς 21 Μαρτίου ξεκινάει το American Song Contest.

H μορφή του διαγωνισμού θα είναι οι εξής. Οι 50 πολιτείες της Αμερικής, η περιφέρεια της Washington και τα 5 προτεκτοράτα των ΗΠΑ θα συμμετέχουν με ένα original τραγούδι. Και λέμε original γιατί το βραβείο θα ονομάζεται “καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι”.

Από τις 21 Μαρτίου και για 8 εβδομάδες, πέντε προκριματικοί, δυο ημιτελικοί και ένας τελικός θα προσπαθήσουν να μαγνητίσουν τόσο το τηλεοπτικό κοινό της Αμερικής όσο και τους Ευρωπαίους Eurofans, οι οποίο, μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο θα “βράζουν ήδη στο ζουμί τους” περιμένοντας την Ευρωπαϊκή διοργάνωση στο Τορίνο (10-12-14 Μαΐου).

Το σύστημα για την ψηφοφορία θα είναι ίδιο με αυτό της Eurovision και η νικήτρια πολιτεία θα διοργανώνει την επόμενη διοργάνωση.

Μπορεί το NBC να έχει ανακοινώσει ήδη την Kelly Clarkson και τον Snoop Dog ως παρουσιαστές του τηλεοπτικού προγράμματος αλλά ακόμα δεν έχουμε την παραμικρή πληροφορία για θέματα όπως η σκηνή, τα εισιτήρια, οι διοργανώτριες πόλεις, εάν τα αποτελέσματα στα shows πριν τον τελικό θα παρουσιάζονται αναλυτικά με πίνακες ή με αναφορά όπως γίνεται στην Ευρώπη, κ.α.

Σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η ΕΡΤ ακολούθησε το παράδειγμα της Ισλανδίας, Φιλανδίας και Σουηδίας και αγόρασε το τηλεοπτικό προϊόν.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: