ΑΝΤ1: Δικαιώθηκε ο σκηνοθέτης – ζημιές για τον σταθμό

ΑΝΤΕΝΝΑ – Η ταινία ΧΑΛΒΑΗ 5-0 κατέβηκε τελικά από τις δύο πλατφόρμες, καθώς ο σκηνοθέτης δικαιώθηκε από τα δικαστήρια για τα πνευματικά του δικαιώματα. Έτσι η ταινία μένει στο ράφι και πρέπει να αποδωθούν τα ανάλογα κέρδη στους δικαιούχους.

Όλα ξεκίνησαν όταν Μάνος Καμπίτης, δεν έχει παραχωρήσει τα πνευματικά του δικαιώματα στην εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή.

Έτσι λοιπόν, τώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εταιρεία διανομής της «Χαλβάη 5-0» αποφάσισε να απαγορεύσει την καθ’ οποιονδήποτε τρόπο εμπορική εκμετάλλευση της ταινίας, απαιτώντας από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της παραχωρήσει την έγγραφη άδεια του Μάνου Καμπίτη.

Η εταιρεία διανομής μάλιστα καταγγέλλει τη σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή υπενθυμίζοντας ότι μετά την τεράστια ζημία που έχουν υποστεί ή πρόκειται να υποστούν, επιφυλάσσονται για προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Η εταιρεία διανομής πριν από δέκα ημέρες περίπου είχε ζητήσει από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της προσκομίσει την έγγραφη σύμβαση με το σκηνοθέτη, υπενθυμίζοντας ότι η έλλειψή της παραβιάζει τη μεταξύ τους σύμβαση, στην οποία αναφερόταν ότι η εταιρεία παραγωγής έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες, όπως αυτή του σκηνοθέτη Μάνου Καμπίτη, για την περαιτέρω εκμετάλλευση της ταινίας.

Ο ΑΝΤ1 έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία διανομής αγοράζοντας την ταινία για προβολή. Ωστόσο μετά την απόφαση της εταιρείας διανομής να απαγορεύσει την κυκλοφορίας της εκτιμάται ότι και στο κανάλι του Αμαρουσίου έχουν υποστεί ζημία με αποτέλεσμα να διεκδικήσουν και αυτοί κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: