ΕΣΗΕΑ: Η απεργία της Τρίτης αλλάζει τη ροή των εκπομπών

ΕΣΗΕΑ – Δεν πρόλαβαν καλά καλά να κάνουν πρεμιέρα οι εκπομπές – ενημερωτικές και ψυχαγωγικές – και οι δημοσιογράφοι κάνουν απεργία μετά από απόφαση της ΕΣΗΕΑ, του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι – μέλη της Ενωσης Συντακτών δεν θα εμφανιστούν στις εκπομπές που συμμετέχουν, δηλαδή στις ψυχαγωγικές, ενώ οι ενημερωτικές και τα δελτία ειδήσεων δεν θα βγουν καθόλου στον αέρα.

Ηδη έχουν στείλει αλλαγές όλα τα κανάλια με το τι θα παίξει την ώρα των δελτίων και των ενηερωτικών εκπομπών – ακόμα και ο ΣΚΑΪ που συνήθως δεν ακολουθεί – ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Γιώργος Λιάγκας και το Πρωινό καθώς πέραν της Δούκισσας Νομικού κιαι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της εκπομπής – Πετρογιάννη, Τεργιάκης, Καλύβα – είναι δημοσιογράφοι και άρα απεργούν.

Για τον λόγο αυτό η εκπομπή θα βγει στον αέρα μέχρι τις 11 και η Μελέτη χάνει δυο μέλη της εκπομπή της με το καλημέρα, τον Κωστα Τσουρό και την Αννα Ζηρδέλη, κενά που θα αναπληρωθούν από μέλη άλλων εκπομπων του καναλιού.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι των σταθμών αντιδρούν «στην επιχειρούμενη φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών της με την εισαγωγή ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: