ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 16/6/2022: Η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2 κλείνει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με ένα ιδιαίτερο, χαρούμενο, κεφάτο πρόγραμμα

ΕΡΤ2 – Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, στις 10 το βράδυ, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2, «Η Αυλή των Χρωμάτων», κλείνει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με ένα ιδιαίτερο, χαρούμενο, κεφάτο πρόγραμμα.

Οι οικοδεσπότες της, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έχουν ετοιμάσει μία εκπομπή «Αφιέρωμα στη θάλασσα» και στα τραγούδια που έγραψαν και συνέθεσαν κορυφαίοι δημιουργοί, οι οποίοι εμπνεύστηκαν απ’ αυτήν, την «ύμνησαν» και την απέδωσαν σε όλο της το μεγαλείο.

Το αφιέρωμα αυτό είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη και νοσταλγία για την τηλεοπτική χρονιά που φεύγει και γλυκιά προσμονή γι’ αυτήν που έρχεται…

Μια χρονιά όπου η εκπομπή απέκτησε γερά θεμέλια, καθιερώθηκε και απέδειξε ότι κέρδισε τη θερμή αποδοχή του κοινού, απέκτησε πιστούς φίλους, «έθρεψε» αλλά κι «έφτιαξε» λάτρεις του γνήσιου, ποιοτικού λαϊκού τραγουδιού.

Η θάλασσα, στην ελληνική μυθολογία, ήταν αρχέγονη, ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα. Μία έννοια πολυδιάστατη… συνυφασμένη με τη ροή, τη ζωή, τον έρωτα, τη συνέχεια. Συνδεδεμένη με θύμησες, αναμνήσεις, πίκρες, χαρές, σκέψεις, όνειρα, προσδοκίες. Ταυτισμένη με την ελευθερία, την απόδραση, την κάθαρση, τη λύτρωση. Ερμηνευμένη από τον καθένα διαφορετικά, ανάλογα με τα βιώματα και τα θέλω του.

Τραγούδια για τη θάλασσα, ανεξάντλητα, παντοτινά, με μπουνάτσες, με μποφόρια, με καλοκαίρια και φθινοπώρια, με τρικυμίες και με βροχές… κυριολεκτικά και μεταφορικά στην ψυχή και στο μυαλό, δοσμένα με μεράκι και σοφία από τους μεγάλους μουσικούς δημιουργούς.

Όμορφες, φρέσκιες παρουσίες με εξαιρετικές, εκφραστικές φωνές, ερμηνεύουν τα διαχρονικά κομμάτια. Συγκεκριμένα, τραγουδούν οι: Βασιλική Νταντά, Μαρίνα Μανωλάκου, Θανάσης Βασιλάκος, Μαρία Κορέλλι, Χριστίνα Ράλλη.

Στην όμορφη παρέα με καλοκαιρινή διάθεση, οι δημοσιογράφοι Χρύσα Παπασταύρου, Δάφνη Καραβοκύρη και Αλεξάνδρα Καϋμένου.

Ο συγγραφέας, στιχουργός και καλλιτεχνικός επιμελητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης, μέσα από το περίτεχνο «Σημείωμά» του και την αναφορά σε στίχους, στέκεται σε αξεπέραστα τραγούδια όπου η θάλασσα υπήρξε πηγή έμπνευσης για τους μεγάλους τεχνίτες του τραγουδιού.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: