EDITORIAL: Γιατί ενοχλεί η παρουσία του Ανδρέα Μικρούτσικου;

EDITORIAL – Με αφορμή όσα έχουν ακουστεί για τον Αντρέα Μικρούτσικο και την παρουσία του στην εκπομπή της Κατερίνας καινούργιου και ειδικά μετά το δημοσίευμα του yupiii.gr, είπα και εγώ να πω την γνώμη μου. Άλλωστε όλοι έχουμε από μία…!

Από πέρσι, ήδη όλοι αναρωτιούνται γιατί ο Αντρέας Μικρούτσικος επέστρεψε στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε μία πρωινή εκπομπή και μάλιστα, χωρίς να έχει τον κύριο λόγο, δηλαδή αυτόν τον παρουσιαστή.

Μαζί με την σωστά δομημένη εκπομπή, το πλούσιο περιεχόμενο, που βασιζόταν σε ριάλιτι και τηλεοπτικό ρεπορτάζ, πάντα σε αποκλειστικό επίπεδο, η προσθήκη του Αντρέα Μικρούτσικου έδωσε κύρος στην άποψη του λεγόμενου πάνελ.

Αυτό καθιέρωσε την εκπομπή ήδη από το OPEN, κάτι που συνεχίστηκε και στον ALPHA, πάρα την αστάθειας του πρώτου μισού της φετινής σεζόν. Η απουσία του από το Σεπτέμβρη μέχρι το Δεκέμβρη, λόγω υγείας, απέδειξε ότι η εκπομπή δεν βασίζεται μόνο στον Αντρέα Μικρούτσικο καθώς τα νούμερα ήταν σταθερά δυνατά και έφεραν την εκπομπή στις κορυφαίες θέσεις.

Η προσθήκη στην εκπομπή του Δημήτρη Αλεξάνδρου, ίσως να φάνηκε “λίγη” στην αρχή γιατί όλοι περίμεναν να συνεχιστεί η περσινή θετική πλευρά των θεμάτων, με τα οποία ασχολείται τηλεόραση, κάτι που θα μπορούσε να χειριστεί ο Δημήτρης μιας και του αρέσει πάρα πολύ το χιούμορ.

Όμως, ήδη από την αρχή του χρόνου η επικαιρότητα έγινε τόσο σκληρή, που σχεδόν καμιά εκπομπή δεν μπορούσε εύκολα να την διαχειριστεί. Άλλωστε, όλες οι εκπομπές αποφάσισαν το πρώτο μέρος τους να αφορά όχι μόνο την σκληρή πλευρά της καλλιτεχνικής πραγματικότητας αλλά πλέον και της ίδιας της ενημέρωσης.

Ίσως, τελικά, να μην είναι ο ρόλος των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών να ασχολούνται με τόσο βαριά θέματα, καθώς και η ίδια η Κατερίνα Καινούργιου παραδέχεται κάθε λίγο και λιγάκι ότι δεν μπορεί να είναι επαρκής σε αυτό το ρόλο.

Η επιστροφή του Αντρέα Μικρούτσικου μπορεί να έσωσε κάπως την κατάσταση αλλά η μαυρίλα της πραγματικότητας δεν μπορούσε να σώσει καμιά εκπομπή γι’ αυτό κι άλλωστε από τον Ιανουάριο παρατηρούμε αστάθεια στα νούμερα τηλεθέασης και καμιά εκπομπή δεν μπορεί να σαρώσει, παρότι η SUPER KATEPINA παραμένει σταθερά στην κορυφή.

Και πάμε στην μέγα ερώτηση: Γιατί ενοχλεί ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η παρουσία του στην πρωινή εκπομπή;

Η απάντηση είναι πως ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν ενοχλεί κανέναν και έχει την καλύτερη εικόνα σε ολόκληρο το τηλεοπτικό τοπίο, στα social media και στην κοινωνία, ειδικά με την ιστορία που κουβαλάει πίσω του. Αυτό που ενοχλεί είναι η επιτυχία της Καινούργιου και της BARKING WELL MEDIA.

Μπορεί ο Μουτσινάς μέχρι σήμερα να έλεγε την Κατερίνα Καινούργιου “βασίλισσα” αλλά μέχρι προχθές ήταν σε ένα μικρό κανάλι. Η παρουσιάστρια αποδείχτηκε τελικά “βασίλισσα” σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας. Αυτό ενοχλεί. Ενοχλεί το κατεστημένο και τα ονόματα, που ήδη θεωρούν ότι τους ανήκει η πρωινή ζώνη.

Γι’ αυτό και όσα γράφονται είναι πάντα προσεκτικά με τη συνταγή της διπλωματικής γραφής, πως σέβονται και τους αρέσει η εκπομπή αλλά δε νιώθουν ότι γίνεται σωστά για να μην προσβάλλουν κανέναν και φυσικά να μη χάσουν την πρόσβαση στις πηγές τους στην εταιρεία και το κανάλι του ALPHA.

Πέρσι κατηγορούσαν την Καινούργιου, ότι πήγαινε καλά με περιεχόμενο άλλων εκπομπών, φέτος δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το επιχείρημα για την εκπομπή, καθώς ασχολείται σε μεγάλο βαθμό με τα προγράμματα του σταθμού – όμιλου, ενώ στα εμπορικά κοινά καταφέρνει (για να μην κρυβόμαστε) να φέρει λεφτά στο κανάλι.

Και επειδή δεν μπορούν να “χτυπήσουν” με κάποιον άλλον τρόπο τον Ανδρέα, όπως τον Δημήτρη με την Τούνη, ή την Καινούργιου με τις τρέσες, “χτυπάνε” το Μικρούτσικο απλά με τον επισημαίνουν την παρουσία του σε ένα τραπέζι και να το κατονομάζουν πάνελ.

Πρέπει όμως να σκεφτούμε τι σημαίνει λέξη πάνελ το 2022. Το πάνελ την σημερινή εποχή δεν έχει σχέση με το πάνελ της δεκαετίας του ’90 και του 2000, όπου μπορούσε βρεθεί και να πει τη γνώμη του ο κάθε πικραμένος.

Το 2022 για να μπεις σε πάνελ πρέπει να είσαι άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει, να αρθρώσει λόγο, να έχει άποψη εμπεριστατωμένη και να γνωρίζει την επικαιρότητα.

Και κλείνοντας θα έλεγα σε όλους μας, καλό είναι να γράφουμε να σχολιάζουμε να έχουμε άποψη ακόμα και να κράζουμε.

Από την άλλη όμως, μιλάμε για την πρωινή ζώνη και όχι για κβαντική φυσική.

Ας χαλαρώσουμε λιγάκι!

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: