EDITORIAL: Δεν “ακούμπησε” η Δανάη, σάρωσε η Κατερίνα

EDITORIAL – Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι ψυχαγωγικές εκπομπές, εκτός αυτής του MEGA. Πολλοί αναρωτήθηκαν, αν η επιτυχία της Κατερίνας Καινούργιου θα μπορέσει να κρατήσει, καθώς φάνηκε περίεργο, πόσο καλά πήγε τόσο στα δυναμικά και εμπορικά αλλά όσο και στα γενικά νούμερα της τηλεθέασης.

Προφανώς, κανείς δεν κατάλαβε πόσο είναι δομημένη η συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία αντι να αναλώνεται σε 40λεπτα αποκλειστικά με διαπληκτισμούς για να στηρίξουν πρόσωπα των καναλιών τους, το ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ ασχολήθηκε με πολλαπλά αποκλειστικά, κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση το πόσο περισσότερο Big Brother και Ανδρέα Μικρούτσικο, είχε από τον ίδιο τον ΣΚΑΪ.

Όλοι μας περιμέναμε να ξημερώσει η σημερινή μέρα, για να δούμε τι έκανε τελικά η τελευταία πρεμιέρα της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης στο MEGA. Η δροσερή κατά τα άλλα Δανάη Μπάρκα, είχε όντως ένα φρέσκο και θεατρικό αέρα, σε αντίθεση με την άλλη “φρέσκια”, Ιωάννα Μαλέσκου, για την οποία γίνονται ήδη απανωτά meetings στο κανάλι του Φαλήρου, αλλά το ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ πέρασε και δεν ακούμπησε με πραγματικά απογοητευτικά νούμερα.

Και να σκεφτεί κανείς, πως η εκπομπή είχε από τη μάνα της, τον αδερφό του Ρουβά, γράμμα από την Τζένη Μπαλατσινού, μέχρι και τον ίδιο το Νίκο Μουτσινά

Ξεφουσκώνει σιγά σιγα και το ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ, μια εκπομπή με τεράστιες διακυμάνσεις την προηγούμενη εβδομάδα στην τηλεθέαση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που βρίσκουν και ποστάρουν στο διαδίκτυο την ομοιότητα των θεμάτων της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη με την αντίστοιχη του Μάνεση το Σαββατοκύριακο.

Τελευταία και κυριότερη παρατήρηση είναι αυτή για ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ του ΑΝΤ1. Τα νούμερα στο σύνολο είναι τραγικά, όπως και η κάθετη πτώση του πρωινού του STAR, οι μετρήσεις για την οποία είναι σαφέστατα χειρότερες από τις αντίστοιχες της προηγούμενης σεζόν. Η Φαίη από την άλλη πληρώνει όχι μόνο την τραγική επιλογή του πάνελ της, όχι μόνο την παρατεταμένη εμφάνιση της Λίτσας Πατέρας (και αυτό θα μας φέρει την κατάρα των πλανητών, φαντάζομαι) αλλά και στη συμμετοχή του Βαγγέλη Περρή, ο σχολιασμός του οποίου στάζει… μέλι κάθε φορά και αυτό είναι βαρετό για το μέσο τηλεθεατή, σε αυτή τη ζώνη.

Στην όλη μου σκέψη να συμπεριλάβω και το LOVE IT με την Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία παρά το δυναμικό 14.3% στο κοινο 18-54 και το 10.17 στις γυναίκες 25-44, εξακολουθεί να πιάνει πάτο, αν δει ότι ουσιαστικά αυτά τα νούμερα είναι μέρος ενός 6% από το σύνολο των τηλεθεατών. Δηλαδή, επιτυχία εμπορική ενός μονόφθαλμου ανάμεσα σε τυφλούς. Και αυτό συμβαίνει γιατί αν και το LOVE IT ξεπέρασε χθες στα εμπορικά και δυναμικά κοινά το ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ, να μην ξεχνάμε, ότι εκείνη την ώρα η Ζήνα Κουτσελίνη έχει 15.5% των συνολικών τηλεθεατών!

ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ
12.3 – ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ (OPEN)
10.9 – ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ (ALPHA)
10.6 – ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ (MEGA)
08.4 – ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥ ΚΟΥ (STAR)
08.0 – ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ (MEGA)

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ (18-54)
14.4 – ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ (OPEN)
11.7 – ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ (ALPHA)
11.5 – ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ (MEGA)
10.1 – ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥ ΚΟΥ (STAR)
09.5 – ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ (ΑΝΤ1)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΙΝΟ (25-44)
17.1 – ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ (OPEN)
14.1- ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ (ALPHA)
14.0 – ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥ ΚΟΥ (STAR)
12.0 – ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ (MEGA)
10.0 – ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ (MEGA)

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: