fbpx
Connect with us
ΕΡΤ: Στα χρώματα της γαλανόλευκης το ραδιομέγαρο - primetime.gr

EDITORIAL

Η τηλεοπτική σκακιέρα έχει τις δικές της κινήσεις

photo: GOOGLE

Η τηλεοπτική σκακιέρα έχει τις δικές της κινήσεις

Η 7η ΑΔΕΙΑ

Νέα σύγκρουση αναμένεται στην τηλεόραση. Η United Media επιβεβαίωσε εμμέσως το ενδιαφέρον της για να μπει στην αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης. Η CEO της United Group Βίκτορια Μπόκλαγκ αναφέρθηκε στη διάταξη που προστέθηκε στον «νόμο Πέτσα – Λιβάνιου» και απαγορεύει (!) με κάθε τρόπο την απόκτηση καναλιού ελεύθερης μετάδοσης από εταιρεία ή μετόχους που σχετίζονται με αδειούχο φορέα συνδρομητικής τηλεόρασης.

Εδώ και έναν χρόνο η United Group, που έχει παρουσία στα Βαλκάνια στην ελεύθερη τηλεόραση, έχει συζητήσει με σταθμό εθνικής εμβέλειας για το ενδεχόμενο της απόκτησης του ελέγχου ή της πλήρους εξαγοράς, όπως και με ένα ακόμη, πολύ μεγαλύτερο δίκτυο. «Στην περίπτωση της Κροατίας υπήρχε μια ανάλογη περίπτωση απαγόρευσης και τώρα αναγκάστηκε να την αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Μπόκλαγκ, προϊδεάζοντας για τις επόμενες κινήσεις της United Group.

Το ζήτημα της επίμαχης διάταξης του άρθρου 43 του ν. 4779/2021 έχει ήδη απασχολήσει το επιτελείο της UNited Group και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Η United Group θέλει να έχει μερίδιο και λόγο όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία, ενώ υπάρχει πάντοτε η συγκυρία της έβδομης ελεύθερης άδειας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος. Για την άδεια αυτή υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλο πρόσωπο με φιλοδοξίες για την τηλεόραση.

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Μία απευθείας ανάθεση για την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τον στόχο της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που διαθέτει. Η εκτιμητής Άννα Μιχαηλίδη (αρχιτέκτονας μηχανικός) ανέλαβε να συντάξει αναλυτική έκθεση για την αξία του ακινήτου της ΕΡΤ ΑΕ στην Αγία Παρασκευή με δαπάνη ύψους 19.950 ευρώ. Η ανάθεση είναι επείγουσα, καθώς ζητείται από τη διοίκηση να παραδοθεί η έκθεση αναλυτικής εκτίμησης εντός 20 ημερών.

ΤΟ ΟPEN ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΜΗ

Μια κίνηση-έκπληξη επεξεργάζεται ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open τη νέα σεζόν. Βλέποντας πως οι προτάσεις που υπέβαλε σε ορισμένες από τις νέας κοπής παρουσιάστριες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Εύα Aντωνοπούλου, με την οποία υπήρξαν και οι σοβαρότερες συζητήσεις, έπεσαν στο κενό, σκέφτεται να αλλάξει ρότα και να εξετάσει την πιθανότητα δοκιμασμένων λύσεων.

Ο επικεφαλής του τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του Open έχει εκμυστηρευθεί σε έμπιστους συνομιλητές του πως θα έβλεπε με καλό μάτι την αντικατάσταση της Νίκης Λυμπεράκη, με την οποία ουδέποτε βρήκε κοινή συνισταμένη, με την πολύπειρη Ολγα Τρέμη, με την οποία ως γνωστόν -πέραν της κοινής πορείας τους στη ζωή, από την οποία προέκυψε και ο γιος τους, Αλέξανδρος- είχαν συνεργαστεί επί χρόνια και με πανθομολογούμενη επιτυχία στο Mega.Ο ίδιος θεωρεί πως η έμπειρη anchorwoman θα μπορούσε να δώσει δυναμικό πουσάρισμα στο δελτίο μόνο και μόνο με την είδηση της επιστροφής της στην εγχώρια τηλεοπτική πραγματικότητα.

Ωστόσο, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου υπάρχουν τρία σοβαρά «αγκάθια». Πρώτον, η αρνητική εμπειρία που έχουν στην Παιανία από την Ελλη Στάη, το comeback της οποίας δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο νεοσύστατο τότε κανάλι. Δεύτερον, η διάθεση της ίδιας της Oλγας Τρέμη να μπει εκ νέου στον αδυσώπητο ανταγωνισμό των δελτίων ειδήσεων -ενώ έχει ξεκινήσει διαδικτυακές εκπομπές στο newsbomb.gr- και μάλιστα από ένα μετερίζι που κάθε άλλο παρά της εξασφαλίζει εχέγγυα επιτυχίας, με φόντο το κλίμα που διαμορφώνεται. Και τρίτο και ίσως σημαντικότερο, η ξεκάθαρη πλέον απροθυμία του συστήματος Σαββίδη να προχωρήσει σε δαπανηρές κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν, αφού σαφής στόχος είναι η γενναία μείωση του μπάτζετ.

ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 ψάχνει άνθρωπο για την ενημέρωση του… Μάλιστα ήδη έχουν γίνει κάποιες προσεγγίσεις  σε “συγκεκριμένους” παρουσιαστές του ενημερωτικού, ώστε αν επιθυμούν να συνεργαστούν με τον ΑΝΤ1 (την  χρονιά 2022-2023)  να κάνουν συμβόλαιο  μόνο για ένα έτος. Δηλαδή τη χρονιά αυτή που μας έρχεται και να αποδεσμευτούν την επόμενη , για να είναι στον ΑΝΤ1. Για την ώρα οι συζητήσεις είναι σε χαλαρό – φιλικό επίπεδο, κοιτάζοντας την φετινή χρονιά.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ POP UP

Η τότε διοίκηση του σταθμού έκρινε πως η… επιτυχία της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στα social media θα αποτυπωνόταν και στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά οι πτήσεις της εκπομπής POP UP στους πίνακες τηλεθέασης ήταν πολύ… down και με ελάχιστους… followers! Παρά τις προσπάθειες της ίδιας (που τον τελευταίο καιρό είναι σαν να βρήκε… καλύτερα πατήματα στο τηλεοπτικό τοπίο) όσο και ορισμένων συνεργατών της, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, η εκπομπή δεν καταφέρνει να σημειώσει τις επιθυμητές τηλεθεάσεις και έτσι είναι οριστικό ότι η POP UP θα περάσει στη… λήθη της ιστορίας όπως και τόσες άλλες εκπομπές που ήρθαν… προσπάθησαν… κι απέτυχαν!

Από την άλλη, η συμφωνία της Ηλιάνας Παπαγεωργίου με τον ALPHA είναι για έναν ακόμα χρόνο και έτσι θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει στον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού με τη διοίκηση να προσπαθεί να βρει κάτι που να μπορεί η παρουσιάστρια να το… υποστηρίξει καλύτερα. Έτσι στο επίκεντρό τους είναι διάφορα concepts που έχουν σχέση με τη μόδα, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί ποιο θα είναι αυτό. Εδώ που τα λέμε… και για να τα λέμε όλα… ο ανάδρομος φρέναρε πολλά στο τηλεοπτικό τοπίο και έτσι οι οριστικές αποφάσεις και για την Ηλιάνα θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ελπίζοντας στον ALPHA ότι με την καινούργια εκπομπή της την επόμενη σεζόν θα σημειώσει… θετικότερη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης…!

Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ TIMONI TOY OPEN;

Δεν είναι μόνο τα “Παραπολιτικά” που γράφουν σχεδόν κάθε εβδομάδα για πώληση του OPEN… Είναι αρκετά πλέον τα οικονομικά σάιτ που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα, είτε ευθέως είτε πλαγίως, ως κουίζ δηλαδή, ώστε να το αποδώσει κανείς στους γνωστούς λόγους.

Τα “Παραπολιτικά” κι αυτήν την εβδομάδα γράφουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον του Νίκου Κοκλώνη για εξαγορά του OPEN… Ωστόσο οικονομικά σάιτ “φωτογραφίζουν” ότι για το OPEN ενδιαφέρον υπάρχει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Και το ερώτημα είναι “Πωλείται το OPEN”; Αν όχι, γιατί η Dimera δεν απαντάει στα δημοσιεύματα; Πλέον είναι καθημερινά, είτε για το κανάλι, είτε για κάποιο πρόσωπο του καναλιού, είτε την ιδιοκτησία του καναλιού… Και όλα παραμένουν αναπάντητα!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΣΕΙΡΑ “ΗΛΙΟΣ”;

Αβέβαιο είναι αυτή τη στιγμή και το μέλλον του «Ήλιου» στον ΑΝΤ1, με τη μόνη σειρά που έχει πάρει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν στο κανάλι του Αμαρουσίου να είναι οι «Άγριες Μέλισσες». Ως γνωστόν, ο ΑΝΤ1 κάνει στροφή από την επόμενη σεζόν στο πρόγραμμά του και εντάσσει αρκετά ριάλιτι, όπως το «I’ am a celebrity get me out of here», το «Game of Chefs» και τη «Φάρμα 2». Παράλληλα, έχει πάρει και τα δικαιώματα του αθλητικού παιχνιδιού «Ninja Warrior».

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

To Top
%d bloggers like this: