ΕΡΤ: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις έργου

ΕΡΤ – Ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΡΤ την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου για τις συμβάσεις έργου. Η απόφαση ορίζει «ότι όλες οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που έχουν συναφθεί με εξωτερικούς συνεργάτες λήγουν με τη συμπλήρωση διετίας –τριετίας για τους εξωτερικούς συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων– από την έναρξή τους.

Για να ανατεθεί νέο έργο απαιτείται η προηγουμένη δημοσίευση νέας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στις περιπτώσεις που ήδη έχει συμπληρωθεί διετία ή τριετία αντίστοιχα, η διαδικασία αυτή θα εκκινήσει με τη λήξη της ισχύουσας σήμερα συμβάσης μίσθωσης έργου.

ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ2

Μουρμούρες που ακούγονται μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου έχει προκαλέσει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το εγχείρημα της αναγέννησης της ΕΡΤ2 με μια σειρά προγραμμάτων, στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά η στήλη τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο λόγος της δυσαρέσκειας που παρατηρείται στις τάξεις ορισμένων μεγαλοσχημόνων είναι η απόφαση Ζούλα – Γαμπρίτσου να αποδεσμευθούν ποσά-έκπληξη για εκπομπές που κάθε άλλο παρά δεδομένη έχουν την επιτυχία, πολλώ δε μάλλον όταν προορίζονται για ένα κανάλι που είναι βέβαιο ότι δεν θα πρωταγωνιστήσει ποτέ στους πίνακες της τηλεθέασης.

Ως εκ τούτου, όπως διαμηνύουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στην κρατική τηλεόραση, για ένα τέτοιο project θα μπορούσαν να δαπανηθούν πολύ λιγότερα χρήματα (και κατ’ επέκταση να περιοριστεί το σχετικό ρίσκο) και να προκύψει αντίστοιχο αποτέλεσμα στο πεδίο της τηλεθέασης από τις νέες εκπομπές (10 τον αριθμό) που που θα λανσαριστούν.

Στον αντίποδα, μεταξύ των συγκεκριμένων προγραμμάτων υπάρχουν ορισμένα που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ, και μάλιστα για μικρό αριθμό επεισοδίων, ενώ κάποια άλλα φλερτάρουν με ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός ότι η «Επιχείρηση ΕΡΤ2» απασχολεί το πρωθυπουργικό στρατηγείο, τον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου, και τους συνεργάτες του, με τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να εντάσσεται με τον τρόπο αυτόν σε ένα άτυπο καθεστώς προσωρινής εποπτείας…

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: