ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ: Αυτή τη Δευτέρα στις 23:00

ΕΡΤ1 – Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 23.00, στην ΕΡΤ1, μεταδίδεται το νέο επεισόδιο της ερευνητικής εκπομπής «Ειδικές Αποστολές».

Ο Φάνης Παπαθανασίου παρουσιάζει μία έρευνα για τον προσανατολισμό των ελληνικών πανεπιστημίων και τον ρόλο των Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς στην προσπάθεια αναβάθμισης της ακαδημαϊκής έρευνας.

Η εκπομπή αναδεικνύει το παράδειγμα της Κρήτης, όπου τα τρία πανεπιστήμια με το Ίδρυμα Τεχνολογικής έρευνας, έχουν δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό οικοσύστημα.

Οι «Ειδικές Αποστολές» παρουσιάζουν το καινοτόμο εγχείρημα του Ισραήλ «Startup nation» που έχει καταφέρει με την βοήθεια και της διασποράς να αναγάγει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία σε εθνική υπόθεση.

Μιλούν στην εκπομπή ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, οι πρώην υπουργοί Κώστας Γαβρόγλου και Άννα Διαμαντοπούλου, ο ερευνητής Σπύρος Αρταβάνης, ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, κ.ά.

Τη σχέση παραγωγής, τροφής και περιβάλλοντος, ερευνά η Ελβίρα Κρίθαρη.

  • Πώς τα σύγχρονα διατροφικά μοντέλα επηρεάζουν την υγεία;
  • Ποιες είναι οι τροφές με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα;
  • Ξεκινώντας από τον Θεσσαλικό κάμπο και καταλήγοντας πίσω στην Αθήνα, ειδικοί από διαφορετικούς κλάδους συζητούν για τις λύσεις στις διατροφικές στρεβλώσεις της εποχής μας και προτείνουν ένα διατροφικό πρότυπο που έρχεται από το παρελθόν αλλά είναι το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: