ΕΡΤ: 23% αύξηση στην τηλεθέαση τον Νοέμβριο

ΕΡΤ – Από τους ευνοημένους της σεζόν φαίνεται πως είναι η ΕΡΤ σε σχέση με τα νούμερα τηλεθέασης. Σε αυτό φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο το ανανεωμένο πρόγραμμά της με την προσθήκη νέων σειρών μυθοπλασίας που τραβούν το κοινό, αποσπώντας θετικότατα σχόλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι εντυπωσιακό ότι η ΕΡΤ1 έκλεισε και τον Νοέμβριο με μέση τηλεθέαση 5,7%, έναντι 4,6% την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Σε σχέση μάλιστα και με τους τρεις μήνες του περσινού φθινοπώρου, η ΕΡΤ1 έχει σημειώσει μεσοσταθμική αύξηση 23%, γεγονός καθόλου αυτονόητο για τη δημόσια τηλεόραση, σε μια τηλεοπτική σεζόν.

Πόσο μάλλον, όταν αυτή η αύξηση φαίνεται να λαμβάνει σταθερά χαρακτηριστικά, κάτι που αποδίδεται όχι μόνον στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, αλλά και στις νέες σειρές μυθοπλασίας, οι οποίες συχνότατα καταγράφουν διψήφια νούμερα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου της ΕΡΤ:
«Έχει σημασία πως μολονότι για τη δημόσια τηλεόραση η τηλεθέαση δεν είναι αυτοσκοπός, η αξιοσημείωτη αύξηση της απήχησης της ΕΡΤ στο ξεκίνημα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν καταγράφεται σε ένα πρωτόγνωρα ανταγωνιστικό περιβάλλον, λόγω της ύπαρξης ενός επιπλέον ιδιωτικού καναλιού».

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: