ΕΡΤ: Τα προβλήματα με το ΦΛΕΡΤ, το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και την ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΕΡΤ – Προβληματισμούς και αποχωρήσεις στη δημόσια τηλεόραση. Ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του, το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ φέρνει γκρίνια στο Ραδιομέγαρο καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης δεν δικαιολογούν πλέον το μεγάλο του κόστος.

Και μιας και η ΕΡΤ μπήκε στο παιχνίδι της τηλεθέασης, ήρθε η ώρα να τα “ακούσει” αλλά και να αναγκαστεί να πιεστεί για αποφάσεις, ειδικά για μια εκπομπή, η οποία με το ζόρι κάνει 2%.

Από τις 7 Νοεμβρίου το τηλεπαιχνίδι με τον Γιώργο Λέντζα θα προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Σάββατο απόγευμα στις 18.15 αντί για Δευτέρα και Τρίτη και στη θέση του θα παίζει σε επανάληψη επεισόδιο από την “Τούρτα της μαμάς” και αμέσως μετά ενημερωτική εκπομπή, τη δε Τρίτη ελληνική ταινία..

Ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του και το “Μεγάλο Παιχνίδι” στην ΕΡΤ φαίνεται πως προκαλεί μεγάλα… προβλήματα καθώς από τη μια το μεγάλο κόστος παραγωγής του και από την άλλη τα μικρά ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει προβληματίζουν τους ιθύνοντες οδηγώντας τους στην άμεση λήψη αποφάσεων.

  • Θυμίζουμε πως το αρχικό κόστος  για 60 επεισόδια ήταν 824.709 ευρώ πλέον ΦΠΑ – ασφαλιστικών εισφορών (13.745 ευρώ το επεισόδιο) και αναθεωρήθηκε σε 857.872 Ευρώ πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές (14.297 ευρώ ανά επεισόδιο). Η εταιρεία που έχει αναλάβει την παραγωγή είναι η Whitewolves Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Παράλληλα η ΕΡΤ εξετάζει και πιθανές αλλαγές και σε πρόσωπα, ακόμα και μη ανανέωση συμβάσεων αν θεωρηθεί ότι η δουλειά τους δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προβληματισμός όμως, υπάρχει και εντός της εκπομπής φλΕΡΤ με τη Νάντια Κοντογεώργη καθώς αποχώρησαν δύο από τους βασικούς συντελεστές της, ο αρχισυντάκτης και ο βοηθός του, καθώς όπως λέγεται δεν υπήρξε… επαγγελματικό φλερτ με την παρουσιάστριά της.

Είναι η πρώτη φορά που η Νάντια Κοντογεώργη εμπλέκεται σε παρασκηνιακές διαμάχες και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντήσει στους δημοσιογράφους σε επόμενες συνεντεύξεις της, καθώς η εκπομπή εκτός από τις χαμηλές πτήσεις στους πίνακες της τηλεθέασης και παρά την προσπάθειά της για κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό και έντεχνο, δεν καταφέρνει να προσφέρει τη φρεσκάδα της γενιάς, που εκπροσωπεί άλλωστε και η παρουσιάστρια.

UPDATE
Ανατροπές στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» της ΕΡΤ 2 η οποία συνεχίζει μεν, με άλλο παρουσιαστή δε. Aλλωστε, την είδηση της αλλαγής παρουσιαστής την μάθατε πριν από λίγες μέρες μέσα από άλλο δημοσίευμα του tinasmess.gr. Πιο συγκεκριμένα στο νέο κύκλο εκπομπών, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας από το σεφ Νικόλα Σακελλαρίου παίρνει ο επίσης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: