ΕΡΤ: Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν με τα κρούσματα

ΕΡΤ – Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού έκανε την εμφάνιση του στο ολοκαίνουργιο newsroom της ΕΡΤ. Πρόκειται για δημοσιογράφο- ρεπόρτερ, ο οποίος, βρέθηκε θετικός χθες Τρίτη το βράδυ, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος βρισκόταν στο newsroom την περασμένη Παρασκευή εργάστηκε και το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτός Ραδιομεγάρου.

Η ΕΡΤ, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες ασφαλείας για τους εργαζομένους της, αλλά και τους επισκέπτες και προσκεκλημένους της έχει ήδη λάβει από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και έκτακτα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης βρίσκονται μόνοι τους στο πλατό, ενώ οι συμπαρουσιαστές τους βγαίνουν υποχρεωτικά από διαφορετικό studio.

Σημειώνεται τέλος, ότι η χρήση μάσκας εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και των λοιπών κτηρίων της ΕΡΤ. Παράλληλα, έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα θερμομέτρησης στις κεντρικές εισόδους, ενώ σε τακτική βάση γίνονται τεστ στους εργαζόμενους.

Σε συνδυασμό με τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θέλησε να κάνει μια σημαντική αναφορά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μια αναφορά που, προφανώς, θα φέρει αλλαγές στα τηλεοπτικά προγράμματα εν μέσω του δεύτερου lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του μηνύματος του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «να σημειωθεί το ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο».

source: typologies.gr / avgi.gr / tinamess.gr / zappit.gr

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: