ΕΡΤ: Σκάνδαλο στη δημόσια τηλεόραση με καταγγελία για υποτιθέμενο ανταποκριτή στη Μόσχα

ΕΡΤ – Σάλος έχει προκληθεί από καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ που ήρθε να υποστηρίξει και ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα και πρώην ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρωσία, Δημήτρης Λιάτσος.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της προ ημερών που αφορούσε άλλο θέμα ανέφερε:

«Επίσης, η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;»

@metropoliskavalas

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Μόσχα έβγαινε ζωντανά από την Κυψέλη; #ert #ερτ #mosxa

♬ πρωτότυπος ήχος – metropoliskavalas

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, ο οποίος είναι και ο προκάτοχος του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλειά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;»

Σε ανάρτησή του, ο έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής και άλλοτε εργαζόμενος της ΕΡΤ, Πάνος Χαρίτος, αναφέρει:
«Εάν αυτό που καταγγέλει η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι αληθές-ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έβγαινε από την Κυψέλη-& πως ήταν σε γνώση της διοίκησης & έβαζαν ως τόπο ανταπόκρισης Μόσχα…η διοίκηση γιατί δεν σχολιάζει;Κάποιοι δώσαμε αγώνα στα μέτωπα για την ακρίβεια των μεταδόσεων…Ντροπή».

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: