ΕΡΤ: 700.000 Ευρώ για το ξένο της πρόγραμμα

ΕΡΤ – Σε συμφωνίες με μεγάλα στούντιο των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Δανίας προχωρά η ΕΡΤ για την εξασφάλιση ξένων προγραμμάτων για το 2021. Η συνολική δαπάνη μέχρι τώρα ανέρχεται σε 699.196 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και φόρους, και αφορά ξένες σειρές, μουσικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ και παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων.

Η μεγαλύτερη συμφωνία, ύψους 327.206 Eυρώ, είναι με την BBC Studios Distribution Limited και αφορά συνολικά την απόκτηση 66 τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα περισσότερα ντοκιμαντέρ και μουσικά προγράμματα, ανάμεσά τους και έξι πολύ γνωστές τηλεοπτικές σειρές του BBC: «Outcast», «Honourable Woman», «Lark Rise to Candleford», «The Shadow Line», «Traces» και «Durrells» (νέοι κύκλοι).

Η δεύτερη μεγάλη συμφωνία είναι με την αμερικάνικη CBS International, ύψους 92.347,80 Eυρώ, και αφορά την ανανέωση των σίριαλ «The Affair» (πέμπτη σεζόν) και «The Good Fight» (δεύτερη και τρίτη σεζόν).

Τρεις ακόμη γνωστές γερμανικές σειρές, οι «Babylon Berlin», «The Pier» και «Anne with an ‘‘E’’», έκλεισαν από την εταιρεία Beta Films με δαπάνη 99.200 Eυρώ.

Οι άλλες συμφωνίες αφορούν τη μίσθωση της αγγλικής σειράς «Mr Bean» και ενός ντοκιμαντέρ από την εταιρεία Banijai Rights με δαπάνη 64.070 Eυρώ, 22 συνολικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ κυρίως από το γαλλικό ΑRTE με δαπάνη 88.300 Eυρώ, τρεις τηλεοπτικές σειρές της εταιρείας DR Sales από τη Δανία με δαπάνη 39.300 Eυρώ καθώς και σειρές κινουμένων σχεδίων από την εταιρεία Mediatoon, με έδρα τη Γαλλία, αξίας 33.280 Eυρώ.

source: typologies.gr

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: