ΕΡΤ3: Δύο νέα καθημερινά documentaries

ΕΡΤ3 – Δύο καθημερινές σειρές ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον προβάλλονται στην ΕΡΤ3, προσεγγίζοντας τα ζητήματα της βιώσιμης αγροτικής παραγωγής και του οικολογικού τουρισμού, που επηρεάζουν άμεσα τόσο την καθημερινότητα του ανθρώπου όσο και την ποιότητα του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Πρόκειται για τις σειρές «Καλλιεργώντας για τον πλανήτη/Farming for the planet» και «Πράσινοι προορισμοί/Leave no trace».

«Καλλιεργώντας για τον πλανήτη / Farming for the planet»

Η σειρά ντοκιμαντέρ για την βιώσιμη γεωργία, παραγωγής Deutsche Welle, που θα ολοκληρωθεί σε 11 ημίωρα επεισόδια, έως τις 12 Απριλίου, προβάλλεται καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή στις 8:00.

Η γεωργία βρίσκεται υπό πίεση, ώστε να θρέψει τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει υποστεί δραστικές αλλαγές τα τελευταία 100 χρόνια. Ωστόσο, η αυξανόμενη βιομηχανοποίηση του τομέα έχει αρνητικές επιπτώσεις, αφού επιβαρύνει το περιβάλλον και αντικαθιστά το ανθρώπινο δυναμικό με την τεχνολογία, προσφέροντας σε όλο και λιγότερους ανθρώπους τα προς το ζην. Αν συνεχιστούν ανεξέλεγκτα αυτές οι εξελίξεις, σύντομα το φαγητό που τρώμε θα ελέγχεται από μεγάλες εταιρείες και οι αγορές τροφίμων θα στραφούν στο βραχυπρόθεσμο κέρδος – εις βάρος των μη ανανεώσιμων πόρων, όπως η γη και το νερό, εις βάρος του αγροτικού πληθυσμού και της βιοποικιλότητας. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε. Οι βιώσιμες αγροτικές προσεγγίσεις και η αποτελεσματική αγροτική οικονομία μπορούν μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν μια ισορροπία μεταξύ της εξασφάλισης τροφής και της χρήσης φυσικών πόρων. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, χάρη σε ανθρώπους που «Καλλιεργούν για τον Πλανήτη».

Πράσινοι Προορισμοί / Leave no trace

Την Πέμπτη 1 Απριλίου ξεκινά η νέα σειρά ντοκιμαντέρ οικολογικού τουρισμού, παραγωγής Αυστρίας 2020, που θα ολοκληρωθεί σε 10 ωριαία επεισόδια και θα προβάλλεται καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στις 9:00 και σε επανάληψη στις 15:00.

Το «Leave No Trace» ταξιδεύει σε απίστευτα μέρη και αποδεικνύει ότι ένας πολυτελής προορισμός, μια θεαματική τοποθεσία ή μια μοναδική εμπειρία μπορούν ταυτόχρονα να αποτελούν αντικείμενο περιβαλλοντικά υπεύθυνου τουρισμού. Σε αυτό το ολοκαίνουργιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Ρίτσαρντ ταξιδεύει στον κόσμο, ανακαλύπτοντας εξαιρετικούς τουριστικούς προορισμούς φιλικούς προς το περιβάλλον, δίνοντας στους θεατές μυστικές πληροφορίες για μέρη και εμπειρίες που θέλουν όλοι να ζήσουν.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: