ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η δημοσιογραφική επιτυχία του Νίκου Κοκλώνη που θα συζητηθεί

BARKING WEL MEDIA – Ο Νίκος Κοκλώνης έχει αποδείξει το πόσο επικοινωνιακός είναι και πόσο εύκολα μπορεί να κάνει κάποιον να του ανοίξει το σπίτι και την καρδιά του.

Με μια κίνηση ματ, ο παραγωγός της BARKING WELL MEDIA ανακοίνωσε μέσω Instagram μια από τις δημοσιογραφικές επιτυχίες που πολλοί θα ζήλευαν, καθώς συνάντησε τον αδερφό του Pablo Escobar, Roberto και μίλησαν για τη διαδρομή του πιο καταζητούμενου ανθρώπου όλων των εποχών.

Οι περισσότεροι Κολομβιανοί πιστεύουν ότι ο Pablo Escobar -που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα to 1949, στο Rionengro της Κολομβίας- ήταν ένας εγκληματίας που επί μία δεκαετία βούτηξε τη χώρα τους στο χάος.

Κι όμως, στις φτωχογειτονιές της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Μεδεγίν, τον αποκαλούν Ρομπέν των Δασών. Κι αυτό γιατί ξόδεψε εκατομμύρια από τα δολάρια που κέρδισε από το εμπόριο κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χτίσει σπίτια που χάρισε σε όσους τα είχαν ανάγκη, εκκλησίες και γήπεδα ποδοσφαίρου.

Γιος ενός αγρότη και μίας δασκάλας, ο Escobar ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο του εγκλήματος κλέβοντας ταφόπλακες από το κοιμητήριο του Μεδεγίν και, στα είκοσί του, είχε ήδη ανελιχθεί σε “εγκέφαλο” μίας συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα.

Ξεκίνησε ως απλός προμηθευτής, πουλώντας κοκαΐνη από την Κολομβία σε dealers στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σύντομα κατάφερε να πάρει υπό τον έλεγχό του όλη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής. Για αρχή, ίδρυσε το πρώτο του εργαστήριο στο Μεδεγίν και, στη συνέχεια, ανέπτυξε ένα ολόκληρο δίκτυο εργοστασίων στα τροπικά δάση της χώρας του. Το 1977 υπήρξε μία χρονιά-σταθμός, καθώς ίδρυσε το Καρτέλ Κοκαΐνης του Μεδεγίν.

Το 1982, ο Escobar εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Κογκρέσου της Κολομβίας, έλαβε κοινοβουλευτική ασυλία και εκπροσώπησε τη χώρα του στην τελετή ορκωμοσίας του Πρωθυπουργού της Ισπανίας, Felipe Gonzalez.

Την επόμενη, όμως, χρονιά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Rodrigo Lara Bonia τον κατηγόρησε δημόσια για διακίνηση παράνομων ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Καθώς τα στοιχεία που είχε συλλέξει ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, ο “βασιλιάς της κοκαΐνης” αποβλήθηκε από το Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 1984. Λίγους μήνες αργότερα, η υπουργική Mercedes του Bonia έγινε εξ επαφής στόχος πολυβόλου όπλου και ο ίδιος πέθανε επί τόπου.

Είναι γνωστό ότι, ακόμα και όταν ήταν επικηρυγμένος, ο βαρόνος των ψυχότροπων ουσιών προσπαθούσε να περάσει τις οικογενειακές γιορτές και τα γενέθλια με τα παιδιά του. Η αγάπη για τη φαμίλια του ήταν τέτοια που ένα απόγευμα του 1993, ενώ κρυβόταν με την οικογένειά του στα βουνά, άναψε φωτιά με χαρτονομίσματα αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων, για να μην κρυώνει η κόρη του.

Σύντομα στις οθόνες μας.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: