ΕΞΙ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Πρεμιέρα 26/12 στην ΕΡΤ2

ΕΡΤ2 – Η Αθήνα του 1930 μέσα από τα μάτια επτά νέων της εποχής: Έρωτες, φιλοσοφικές αναζητήσεις, βράδια στην Ακρόπολη με ατέρμονες συζητήσεις, προσφυγικό, χαμένες πατρίδες: Όλα αυτά πρωταγωνιστούν στην ατμοσφαιρική μίνι σειρά ‘’Έξι νύχτες στην Ακρόπολη’’, η οποία έρχεται μέσα στα Χριστούγεννα, καθημερινά από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ, από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2.

Πρόκειται για το μοναδικό μυθιστόρημα του νομπελίστα μας Γιώργου Σεφέρη, το οποίο μεταφέρεται στην τηλεόραση με τη μορφή μίνι σειράς έξι επεισοδίων σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και παραγωγή του Νίκου Μουστάκα και της Νάνσυς Κοκολάκη.

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Αττική τους προηγούμενους μήνες, με την ατμόσφαιρα τα δεκαετίας του 1930 να πρωταγωνιστεί στα σκηνικά και τα κοστούμια.

Εκτός από την Ακρόπολη, η οποία κυριαρχεί στη σειρά, σε πρωινές και νυχτερινές σκηνές υπό την Πανσέληνο, σκηνικά για τις ιστορίες των ηρώων έγιναν χώροι όπως η Αρχαία Αγορά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ σκηνές πραγματοποιήθηκαν σε μέρη όπως η Κηφισιά, η Κερατέα, το Μαρκόπουλο, το Λαύριο, ο Διόνυσος, η ταβέρνα Κοτταρού κ.ά.

Σύνοψη: Με αφορμή την επιστροφή ενός νέου, του Στράτη Θαλασσινού, από το Παρίσι, μια παρέα επτά ατόμων (αγοριών και κοριτσιών) της Αθήνας του 1930, η οποία έχει χαθεί για πολλά χρόνια, αποφασίζει να βρεθεί και πάλι για να θυμηθεί τα παλιά, αλλά και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα ο ένας τον άλλον σε μια εντελώς διαφορετική συνθήκη, πιο ώριμη και πιο κατασταλαγμένη.

Για το λόγο αυτό δίνουν ραντεβού στο βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.

Ήρωες: Οι ήρωες της σειράς είναι ο Στράτης, ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, η Σαλώμη, ο Καλλικλής, η Λάλα, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Σφίγγα, επτά νέοι που επιχειρούν να μιλήσουν για τη φιλία, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στην Ακρόπολη, οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας στον άλλον, ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους…

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: