Η ΦΑΡΜΑ: Αποχώρησε ο Βασίλης Μαντζουράνης

ANTENNA – Με φόντο τις ετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα έγινε η επιλογή του πρώτου «μονομάχου» στη «Φάρμα». Οι επίδοξοι αγρότες ακολουθώντας τις παραδόσεις έβαψαν αβγά, έφτιαξαν μαγειρίτσα, μέχρι και με λαμπάδες καταπιάστηκαν, προτού πάρουν τον δρόμο των αγωνισμάτων για την ασυλία και την αποχώρηση.

Στο συμβούλιο με τον Σάκη Τανιμανίδη ο αρχηγός Ιατρόπουλος ανάμεσα στους δύο υπηρέτες που διάλεξε στο χτεσινό επεισόδιο, έβγαλε για πρώτο μονομάχο τον Κώστα Γκρέκα. Η απόφασή του δεν άρεσε στον Βασίλη Θεοδωρόπουλο και αυτό γιατί σε ιδιωτικές τους συζητήσεις τα είχαν πει αλλιώς και αλλιώς τον είδε να πράττει με την επιλογή του Γκρέκα. Του είχε πει πως θα προτείνει τον ίδιο για υπηρέτη μαζί με τη Μαρία με σκοπό να φύγει εκείνη από το παιχνίδι σκεπτόμενος την υγεία της. Τα λόγια του δεν ήταν «παντελονάτα» γι΄αυτό και τούδε και στο εξής μπαίνει στον άμεσο στόχο του.

Σε κλίμα ταπεινότητας και κατάνυξης κύλησε η Εβδομάδα των Παθών για τον Στράτο Τζώρτζογλου που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να το μεταδώσει και στους υπόλοιπους αγρότες της «Φάρμας». Ο ηθοποιός ως άλλος καλός ποιμένας και πάντα με την Αγία Γραφή στα χέρια όλο και έβρισκε ευκαιρία να διαβάσει κάποιο από τα εδάφια αποδίδοντας με τον δικό του τρόπο την ιεροπρέπεια των ημερών. Με αποκορύφωμα τη βραδιά της Ανάστασης που ανέλαβε χρέη ιερέα και έψαλε μέχρι και το «Χριστός Ανέστη» «τρελαίνοντας» τους τουιτεράδες που δεν πείστηκαν για την αυθεντικότητά του…

Πρώτος «μονομάχος» για αυτή την εβδομάδα ο Κώστας Γκρέκας έπειτα από την επιλογή του Μιχάλη Ιατρόπουλου. Στον αγώνα ασυλίας η μάχη ήταν αμφίρροπη αλλά στο τέλος τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος που πήρε και την εξαίρεση από τη δύσκολη του παραλήπτη της μαύρης πέτρας. Αντίπαλό του ο Κώστας όρισε τελικά τον Βασίλη Μαντζουράνη και όχι τον Ντούπη γιατί όπως είπε του κρατά κάτι άλλο φυλαγμένο για το μέλλον. Ο Ντούπης με τη σειρά του «διάβασε» στα λόγια του πως ίσως τον κρατά με τη σκέψη να διαγωνιστούν μαζί σε έναν ισότιμο τελικό.

Κώστας Γκρέκας και Βασίλης Μαντζουράνης αγωνίστηκαν στον αχυρώνα της «Φάρμας», σε μία μονομαχία για πολύ γερά νεύρα και μεγάλες αντοχές. Ο πρώτος έδειξε μεγαλύτερη άνεση στην αρένα ειδικά στη δοκιμασία του στόχου με τα πλακάκια που κατατρόπωσε τον αντίπαλό του. Στο αγώνισμα των 5 βαθμών και οι δύο παίκτες έδωσαν «ψυχή» στο ξυλοκόπημα με το τσεκούρι για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Τελικά, τον δρόμο επιστροφής για το σπίτι πήρε ο Βασίλης Μαντζουράνης, που δεν κατάφερε να κόψει περισσότερα ξύλα από τον συμπαίκτη του, ο οποίος έφτασε τα 18,1kg στο καθοριστικό ζύγισμα.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: