ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ: Στους Αμπελόκηπους και το Αιγάλεω

ΑΝΤΕΝΝΑ – Το Σάββατο 10 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στους Αμπελόκηπους. Σε αυτή τη γειτονιά δεσπόζουν τα ασιατικά μαγαζιά.

Η κοινότητα των Φιλιππινέζων κάνει αισθητή την παρουσία της κι αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε το «Salamat Asian Market» το 1992. Εδώ είναι η πρώτη στάση του Δημήτρη για μια γευσιγνωσία… ασιατικών σαλτσών.

Επόμενη στάση, το «Αγρίνιο». Οι σούβλες εδώ έχουν την τιμητική τους και στο «Αγρίνιο» ξέρουν από καλό κρέας.

Το πιο διάσημο πεϊνιρλί στην Αθήνα μπορεί να λέγεται «πεϊνιρλί Ιωνίας» αλλά η έδρα του είναι στους Αμπελόκηπους. Ο Δημήτρης μαθαίνει τα πάντα για αυτό το απίθανο ζυμαράκι. 

Στην κουζίνα του φτιάχνει δύο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές: κόκορα κρασάτο με καραμελωμένα λαχανικά και χοιρινό με σπανάκι και σάλτσα από γιαούρτι.  

Την Κυριακή 11 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στο Αιγάλεω. Αυτή τη φορά αρχίζει ανάποδα, από το γλυκό. Για την ακρίβεια από το παγωτό.

Στο Αιγάλεω από το 1971 υπάρχει το παγωτό που σήμερα είναι γνωστό ως «Περφέτο», το ίδιο παγωτό που ξεκίνησε σε ένα καροτσάκι από την Καβάλα!

Στη συνέχεια ο Δημήτρης βρίσκεται στο πιο ιστορικό μαγαζί του Αιγάλεω, στους λουκουμάδες «Μπαλατσούρα», που θυμίζει κάτι από την παλιά εποχή.

Το σουβλάκι είναι η μεγάλη αδυναμία του Δημήτρη, οπότε δεν γίνεται να μην ψάξει να βρει το καλύτερο σουβλάκι στο Αιγάλεω! 

Στην κουζίνα του φτιάχνει: εκμέκ με κρέμα μαστίχας και μια ποικιλία από κεφτεδάκια χοιρινά, αλλά και φυτικά, σε κάρυ σάλτσα ντομάτας και νιόκι.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: