ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ: Στο Μετς και την Ηλιούπολη

ΑΝΤΕΝΝΑ – Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στο Μετς και στην Ηλιούπολη, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30 – Μετς

Το Σάββατο 17 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει μια βόλτα στο Μετς. Μια περιοχή μποέμ με μεγάλη ιστορία, δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, με νεοκλασική αστική αρχιτεκτονική. 

Πρώτη στάση το «Joshua Tree Café». Το όνομα έρχεται απευθείας από το Joshua Tree National Park, το διάσημο εθνικό πάρκο της Καλιφόρνια. Η αισθητική και το μενού του βασίζονται στην υγιεινή, θρεπτική plant based αντίληψη των πραγμάτων.

Δεύτερη στάση, το εστιατόριο «Nikkei», που συνδυάζει την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα, εμπνευσμένη από τις αποικίες των Ιαπώνων στο Περού. 

Τέλος, όσοι επιζητούν ένα cosy κουτούκι με καλό κρασί, έχουν βρει το στέκι τους στο υπόγειο του «Μαραθωνίτη», που μοιάζει να έχει βγει από άλλη εποχή. 

Ο Δημήτρης στην κουζίνα του φτιάχνει δύο λαχταριστές και εύκολες συνταγές: vegan burger με πατάτες και λαχανικά, και μια σαλάτα με τόνο, αβοκάντο και πλιγούρι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30 – Ηλιούπολη

Την Κυριακή 18 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει σε έναν δήμο με πολλές πλατείες. Την Ηλιούπολη! 

Πρώτη του στάση το «Μάννα», ένα μαγειρείο θαύμα. Μία μάνα και μια κόρη έχουν δημιουργήσει εδώ μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με γνώμονά της το καλό μαγειρευτό φαγητό, αυτό που φτιάχνεται με αγνά υλικά και μπόλικες δόσεις αγάπης.

Στη συνέχεια, επισκέπτεται τις «Μικρές Κυκλάδες», μια πασίγνωστη ψαροταβέρνα εντός και εκτός περιχώρων Ηλιούπολης. 

Η τρίτη στάση είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Ο Δημήτρης συναντά τον Μανώλη, παλιό επαγγελματία σεφ που στράφηκε στην τεχνική της ζύμωσης. Στο δικό του εργαστήριο παρασκευάζει τουρσιά. 

Ο Δημήτρης στην κουζίνα του φτιάχνει: μια πράσινη σαλάτα με φαγόπυρο, λαχανικά και ψητό καλαμάρι, αλλά και εύκολα και λαχταριστά γεμιστά μπιφτέκια γαλοπούλας.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: