Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ: Η νέα σειρά εποχής με την υπογραφή των Ελένη Ζιώγα και Νίκου Κουτελιδάκη έρχεται στην ΕΡΤ

ΕΡΤ1 – Ο Κατάδικος, η νέα σειρά εποχής που θα έχει την υπογραφή των Ελένη Ζιώγα και Νίκου Κουτελιδάκη έρχεται στην ΕΡΤ. Μετά το «Αγάπη παράνομη», το εκπληκτικό αυτό διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που είδαμε στη δημόσια τηλεόραση την περασμένη σεζόν, το δίδυμο των επιτυχιών εργάζεται πάνω στο νέο του εγχείρημα, το βιβλίο «Ο κατάδικοs».

Η μεγαλεπήβολη αυτή παραγωγή θα φέρει φυσικά τη σκηνοθετική υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη και θα ολοκληρωθεί σε λίγα επεισόδια. Οπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και πέρυσι με το «Αγάπη παράνομη», που πρωταγωνίστησε ο Νίκος Ψαρράς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκηs έγραψε τον «Κατάδικο» μόλις το 1919, το οποίο γνώρισε απήχηση ανά τα χρόνια και έχει μελετηθεί από τουs απανταχού συγγραφείs. Ωστόσο, φέρει πολλέs ομοιότητεs με το κείμενο του «Αγάπη παράνομη» καθώς και αυτό τοποθετείται σε ένα χωριό τηs Κέρκυρας.

Εκεί ζουν ο Γιώργηs Αράθυμος με την όμορφη γυναίκα του, τη Μαργαρίτα, τα δυο τουs παιδιά και τον Τουρκόγιαννο, που έχουν στη δούλεψή τουs. Στη ζωή τηs φιλήσυχηs οικογένειας Θα μπει ο Πέτροs Πέποναs, ένας γείτοναs τηs οικογένειας που ερωτεύεται μέρα με τη μέρα και πιο πολύ τη Μαργαρίτα.

Ο Τουρκόγιαννο που επίσηs τρέφει κρυφά μεν αλλά βαθιά- αισθήματα για τη γυναίκα του Γιώργη, παρακολουθεί το παράνομο ζευγάρι και κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την πα-ρεκτροπή τηs Μαργαρίταs.

Όταν ο Πέτροs και η Μαργαρίτα αντιλαμβάνονται ότι ο Τουρκόγιανvos γνωρίζει το μυστικό τουs, αποφασίζουν να τον διαβάλλουν στον Γιώργη, τον άντρα τηs. Εκείνος πικραίνεται απο τη στάση του ανθρώπου που εμπιστευόταν όσο λίγουs στο χωριό και αποφασίζει να τον διώξει από το σπίτι του. Την ακριβώς επόμενη μέρα όμως, βρίσκουν τον Γιώργη δολοφονημένο και οι υποψίεs πέφτουν πάνω στον Τουρκόγιαννο, ο οποίος μάλιστα καταδικάζεται σε ισόβια.

Ο Πέτροs και η Μαργαρίτα Θα παντρευτούν όμως, δεν θα καταφέρουν να χαρούν για πολύ τον έρωτά τους αφού ο Πέτροs Θα συλληφθεί λίγο αργότερα για κάποιο αδίκημα, γεγονός που θα φέρει στην επιφάνεια πτυχές του εαυτού του, που η σύζυγός του δεν γνώριζε.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: