ΚΗΔΕΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ: Ηχηρές απουσίες, σημαντικές παρουσίες στην κηδεία του πρώην προέδρου του ALPHA

ΚΗΔΕΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ – Στην Ύδρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε την περασμένη εβδομα΄δα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16/3, στην Αθήνα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου υπάρχει και οικογενειακός τάφος.

Επιθυμία της οικογένειας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι να τελεστεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. 

Φυσικά, το τηλεοπτικό ενδιαφέρον αύριο θα είναι μεγάλο, ειδικά για τις εναπομείνασες πρωινές εκπομπές. Ποιοι θα παρευρεθούν; Ποιοι θα αποφύγουν να παρευρεθούν; Και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν οι ερωτήσεις…

Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Πέρα από την Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων: την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank), την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα), την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς), το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.

Για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.

Για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece, το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη και mediterrawines.gr

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου»[2] από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Είχε μία κόρη και δύο εγγόνια.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: