MASTERCHEF: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής των παικτών

STAR CHANNEL – Με τρεις ακόμα μονομαχίες ξεκινά η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 5. Ο Αντώνης Μητρόπουλος και ο Ιωάννης Αυλωνίτης έχουν προκαλέσει σε μονομαχία την Ανούς Χεριμιάν και τον Στέφανο Χίλα, ενώ ο Παύλος Χάππιλος, έχοντας τη φήμη του ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη, καλείται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μονομαχίας από την Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου. Και φυσικά το επεισόδιο ξεκίνησε με δηλώσεις «φωτιά» αλλά και αντιδράσεις.

Αρχικά η Μαρίνα δηλώνει χαρούμενη που επέστρεψε στο ριάλιτι μαγειρικής, ενώ η Μαρία είναι στενοχωρημένη που δεν μπόρεσε να αποδώσει όσο θα ήθελε.

«Δεν θέλω να πανικοβληθώ γιατί αν πανικοβληθώ δεν θα μπορέσω να φτιάξω τίποτα», λέει η Κωνσταντίνα με τον Παύλο να δηλώνει πως έχει ένα αρχικό πλάνο στο μυαλό του για το πιάτο που θα ετοιμάσει.

Ο Αντώνης μετάνιωσε που επέλεξε την Ανούς και έριξε τα «βέλη» του στον Διονύση. «Δεν αισθάνομαι πολύ άνετα που μαγειρεύω με την Ανούς, αλλά δεν θα ήθελα να διαλέξω κάποιον άλλον. Έπρεπε να είχα διαλέξει κάποιον άλλον. Έπρεπε να διαλέξω τον Διονύση γιατί φάνηκε ότι τον ενόχλησε πάρα πολύ που διάλεξα την Ανούς. Αν ήθελε να την προστατεύσει, μπορούσε να έλεγε να μαγειρέψουμε μαζί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο όμως».

Ο Ιωάννης από την μεριά του αποκάλυψε πως οι τριάδα που είχε επιλέξει για να μονομαχήσει ήταν: ο Παναγιώτης , η Λία και ο Στέφανος. Ενώ, ο Στέφανος αποκάλυψε τη στρατηγική του αναφέροντας πως είχε σχεδιάσει το πιάτο για τη μονομαχία από την αποχώρηση του Αντώνη.

Δέκα λεπτά στο pantry δίνουν οι κριτές στους διαγωνιζόμενους και αμέσως φεύγουν για τις προμήθειες. Η Ανούς θα φτιάξει γλυκό και παίρνει υλικά, που ίσως να δυσκολέψουν τον Αντώνη. Ωστόσο, φροντίζει να πάρει μεγάλες ποσότητες σε περίπτωση λάθους του συμπαίκτη της κάνοντας ένα fair play.

Από τη μεριά του, όμως, ο Στέφανος θέλει να υπερασπιστεί τη λευκή ποδιά του και παίρνει ακριβώς της ποσότητες που χρειάζεται ο ίδιος. «Πάω για το πιάτο που θέλω και παίρνω τις ποσότητες που χρειάζομαι», είπε γελώντας ο Στέφανος και προσθέτει: «Σκέφτηκα στρατηγικά το κομμάτι».

Για τη σχέση που ανέπτυξε μέσα στο MasterChef με τη Μαρία μίλησε ανοιχτά ο Ιωάννης και ξεκαθάρισε τη θέση του. Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής που διεκδικεί και πάλι τη θέση του στον διαγωνισμό αναφέρθηκε στη φιλία του με τη Μαρία και όλους όσους τον χαρακτήρισαν «παντοφλάκια».

«Η σχέση μου με τη Μαρία είναι μια σχέση πολύ περίεργη. Δεν έρχομαι συνήθως τόσο κοντά με τις γυναίκες, γιατί υπάρχει αυτό το κλισέ στην κοινωνία που λένε ότι αν κάποιος προστατεύει μια κοπέλα ή έρθει κοντά με μια κοπέλα, τρέχει και κάτι ερωτικό. Παρεξηγήθηκα πολύ με αυτό. Και ακούστηκε και μια φήμη του “παντοφλάκια”. Αυτό δεν είναι από τη Μαρία προς εμένα. Είναι επειδή έχει περάσει ένα πολύ λάθος μήνυμα στον κόσμο, ότι ανάμεσα σε εμένα και τη Μαρία κάτι τρέχει. Και επειδή το είδε ένας άνθρωπος εκεί έξω που αγαπώ δέκα φορές παραπάνω από τη Μαρία, την αγαπώ ερωτικά, ενώ τη Μαρία την αγαπάω φιλικά. Ένιωθα τη παντόφλα να φεύγει από τον Πειραιά, το Πασαλιμάνι και να έρχεται στο πλατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης.

Την ίδια στιγμή η Ανούς τα βάζει με τον Διονύση, για τον οποίο και έχει παραδεχτεί ότι τρέφει τρυφερά συναισθήματα και αφού του τραγούδησε Ρέμο, είπε: «Να μαγειρεύει αυτός».

Επεισοδιακά τελείωσε η δεύτερη μονομαχία για την είσοδο των παλιών παικτών στο MasterChef. Ο Αντώνης Μητρόπουλος προκάλεσε την Ανούς Χεριμιάν, ο Ιωάννης Αυλωνίτης τον Στέφανο Χίλα και η Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου τον Παύλο Χάππιλο. Οι έξι διαγωνιζόμενοι μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για το στήσιμο των πιάτων, ενώ κάποια στοιχεία έμειναν και εκτός. Στην εκπνοή του χρόνου, ο Στέφανος έριξε λίγο από τον ζωμό του στο πιάτο, με τον Ιωάννη να αντιδρά και να του λέει ότι το πρόσθεσε εκτός χρόνου. Ωστόσο, το var έδειξε ότι δεν υπήρξε λόγος ακύρωσης της προσπάθειάς του μιας και όπως ανέφερε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Στέφανος ήταν τελικά εντός χρόνου.

Μεγαλύτερη ωστόσο, ένταση προκλήθηκε με τον Αντώνη που ενώ είχε ετοιμάσει το «σορμπέ» για το πιάτο του, τελικά το ξέχασε στην κατάψυξη. Ο παίκτης ενημερώθηκε από την παραγωγή πως δεν μπορεί να το προσθέσει στο πιάτο, μιας και αυτό βρισκόταν εκτός πάγκου.  Ο ίδιος έδειξε τη δυσαρέσκειά του και όταν ο Διονύσης το σχολίασε εκείνος έξαλλος του απάντησε:

«Χάρηκες φλώρε; Νομίζω ότι χάρηκαν κάποιοι. Ο κόσμος θα καταλάβει την συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου. Κ…οτούμπα τον έλεγαν πάντα κι είναι ακόμα. Δεν ξέρω αν χάρηκε αλλά δεν με κοιτά καν στα μάτια. Δεν θα κάτσω να τσακώνονται για οτιδήποτε, απλά δεν του δίνω σημασία».

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των μαγειρικών μονομαχιών ανακοίνωσαν οι κριτές του MasterChef με κάποιους να έχουν χαμόγελα κι άλλους να τους λούζει κρύος ιδρώτας.

  • Στον πρώτο πάγκο που μαγείρεψαν αλμυρό ο Παύλος Χάπιλλος κι η Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, ο Παύλος κατάφερε να διατηρήσει την θέση του και συνεχίζει κανονικά στον διαγωνισμό ενώ η Κωνσταντίνα θα πρέπει να μαγειρέψει ξανά.
  • Στη δεύτερη μονομαχία τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα με την Ανούς Χεριμιάν να υπερτερεί ξεκάθαρα του αντιπάλου της και στην τρίτη ήρθε η μεγαλύτερη ανατροπή καθώς ο Στέφανος Χίλας έχασε και θα έπρεπε να βάλει την μαύρη ποδιά, ενώ ο Γιάννης Αυλωνίτης πήρε την άσπρη ποδιά κι επέστρεψε στο σπίτι του MasterChef. Ο Στέφανος δεν έχει πλέον δεδομένη την θέση του στον διαγωνισμό και θα πρέπει να μονομαχήσει ξανά για την παραμονή του.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: