MASTERCHEF: H επιστροφή της Μαρίνας δεν άρεσε σε κανέναν

STAR CHANNEL – Μαγειρικές μονομαχίες θα κρίνουν την τελική 12άδα του φετινού MasterChef όπως ανακοίνωσαν οι κριτές. Από τους ήδη υπάρχοντες παίκτες μερικοί θα δουλέψουν ανά ζεύγη με όσους βγήκαν και όλοι θα κριθούν για τη 12άδα εκτός από τρεις που θα περισσέψουν και θα είναι ασφαλείς. Αυτό σημαίνει ότι και η θέση των 6 παλιών στον διαγωνισμό κρίνεται από τη μονομαχία τους με τους 6 που ξαναμπήκαν. Οι 6 παίκτες-επιστροφή πήραν που προκρίθηκαν από χτες διάλεξαν από ένα μαχαίρι με νούμερο.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ο καθένας από τους παίκτες που ξαναμπήκαν επέλεξε το ταίρι του.

  • Ο Νίκος Σκορδάκης διάλεξε τη Λία (με τη Μαρίνα να διαφωνεί).
  • Η Μαρίνα διάλεξε τη Μαρία, ο Αλέξανδρος πήρε τον Παναγιώτη (ζητώντας συγγνώμη και με τη Μαργαρίτα να διαφωνεί διότι όπως είπε ο Τζαμάλ είναι παμπόνηρος).
  • Ο Ιωάννης διάλεξε τον Στέφανο διότι θέλει να χάσει από έναν δυνατό παίκτη, αν χάσει. Ξεκαθάρισε δε ότι η κόντρα του με τον Στέφανο που είδαμε στα προηγούμενα επεισόδια ήταν μαγειρική και όχι «για τα μάτια της ωραίας Ελένης που λένε μερικοί μερικοί», δηλαδή της Μαρίας. «Μάχη λιονταριών στη Σαβάνα» αποκάλεσε την εξέλιξη ο Τζιοβάνι.
  • Ο Αντώνης πήρε την Ανούς και όχι τη Μαργαρίτα διότι όπως είπε μόλις ξαναμπήκε στον διαγωνισμό και θέλει να της δώσει μία ανάσα.
  • Η Κωνσταντίνα δήλωσε ότι ήταν ανάμεσα σε Παύλο και Τζιοβάνι (επιλέγοντας τελικά τον πρώτο) και έκανε τη Μαργαρίτα να γελάσει: «Ποιον Τζιοβάνι μωρέ Κωνσταντίνα;» είπε στο κιού, που της την «φύλαγε». Ο Παύλος ανακοίνωσε ότι θα κάνει αλμυρό, ώστε να δυσκολέψει την άλλοτε κολλητή του στο σπίτι.

Τζιοβάνι, Διονύσης και Μαργαρίτα ήταν ασφαλείς διότι οι όπως φάνηκε οι παίκτες που επέστρεψαν ήταν πολύ διαβασμένοι. Όχι μόνο είδαν την αγάπη του κοινού για τον Ιταλό και το «μαργαριτάρι» του διαγωνισμού αλλά και την εξαιρετική πορεία τους μαγειρικά και δεν ρίσκαραν να χάσουν.

Μια μίνι διένεξη είχαν στον εξώστη ο Στέφανος και ο Τζιοβάνι μετά τη λήξη της πρώτης μονομαχίας. Ο Ιταλός δεν συμπαθεί καθόλου τον συμπαίκτη του μετά την ομαδική δοκιμασία που ήταν αρχηγός και ο Στέφανος έδειξε πόσο διπρόσωπος είναι. Και οι δύο βοηθούσαν τον Νίκο Σκορδάκη που ανταγωνιζόταν τη Λία. Ο παίκτης έκανε ένα τραγικό λάθος, σερβίροντας το κρέας άψητο στο πιάτο. Ο Ιταλός παίκτης εκνευρίστηκε όταν τη στιγμή που εκείνος έλεγε στον Νίκο να βγάλει το κρέας από τον φούρνο, ο Στέφανος του έλεγε να το αφήσει μέσα.

Η Μαργαρίτα -ως πιο αντικειμενική- μπήκε ανάμεσά τους λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι του Νίκου, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν περίμενε να επηρεαστεί από τον εξώστη.

«Δεν μπορώ να έχω διαφορετική άποψη; Άμα έχεις διαφορετική άποψη κράτα τη για την πάρτη σου», είπε ο Στέφανος εκνευρισμένος βλέποντας τον Τζιοβάνι για πρώτη φορά να εκνευρίζεται με τις λάθος συμβουλές του συμπαίκτη του.

Η ώρα της κρίσης για τα τρία πρώτα ζεύγη μονομάχων έφτασε στο MasterChef. Οι κριτές δοκίμασαν έξι πιάτα των παικτών και έκριναν ποιοι ξαναμπαίνουν στον διαγωνισμό και ποιοι θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία. Ο Παναγιώτης, η Λία και η Μαρία κλήθηκαν να υπερασπιστούν τη θέση τους κόντρα στον Αλέξανδρο, τον Νίκο και τη Μαρίνα. Η Λία και ο Νίκος κρίθηκαν πρώτοι αλλά η παίκτρια δεν είχε άγχος αφού ο συμπαίκτης της δεν τα πήγε καλά με τα 13 υλικά που έβαλε στο καλάθι της και για τους δύο και με χρόνο μία ώρα για να μαγειρέψουν.

«Βρήκα το χέρι σου, τη νοστιμιά σου και τον τρόπο που μαγειρεύεις» της είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς και της έδωσε το εισιτήριο να ξαναμπεί στο σπίτι και τον διαγωνισμό ενώ ο Νίκος Σκορδάκης θα ξαναμαγειρέψει για δεύτερη φορά.

Επόμενο ζευγάρι ήταν η Μαρία και η Μαρίνα. Ο Πάνος Ιωαννίδης ρώτησε τη Μαρίνα αν ήταν ευχαριστημένη με τον λαχανοντολμά της και την υφή της γέμισής της. Οι παίκτες στον εξώστη αναθάρρυσαν ότι η Μαρία παραμένει στον διαγωνισμό. Ο σεφ όμως της ζήτησε να βγάλει την ποδιά της και η Μαρίνα ξαναμπήκε στο σπίτι με ελαφρώς καλύτερη προσπάθεια.

«Χαίρομαι που ξαναμπαίνω» είπε η πλέον αντιπαθής παίκτρια του φετινού διαγωνισμού δηλώνοντας ότι όποιος βρεθεί στον δρόμο της «τον ισοπεδώνει».

Ανεβαίνοντας στον εξώστη το ψυχρό κλίμα ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές. Δεν την υποδέχτηκε κανείς, δεν την χαιρέτισε κανείς εκτός από την Κωνσταντίνα που δεν είναι καν στον διαγωνισμό. Η ίδια στο κιού απείλησε για άλλη μια φορά ότι μπαίνοντας στο σπίτι έχει να πει διάφορα με μερικούς παίκτες ενώ ο Στέφανος απείλησε ότι θα τη βγάλουν έξω στην πρώτη δοκιμασία. Ο μόνος που μίλησε υπέρ της ήταν ο Παύλος που ευχήθηκε να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία από τους συμπαίκτες της.

Ο Τζαμαλής ήταν σίγουρα  ο μεγάλος νικητής. «Ο Παναγιώτης απέδειξε ότι δεν είναι η ώρα του να φύγει ακόμα» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Η προσπάθεια του Τζαμάλ ήταν εξαιρετική όπως είπαν οι κριτές κόντρα σε έναν καλό παίκτη. Αλλά όπως είχε πει η Μαργαρίτα, ο Παναγιώτης σκέφτηκε πονηρά, έκανε γλυκό και μάλιστα σεμιφρέντο που είχε πάρει άριστα την προηγούμενη φορά και κέρδισε τον Αλέξανδρο που τελικά μάλλον φοβήθηκε.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: