MASTERCHEF: Η Λία κέρδισε το Mystery Box αλλά δεν πήρε μέρος στο test δημιουργικότητας

STAR CHANNEL – Μετά τις επιστροφές των τεσσάρων παικτών, με μερικούς από εκείνους να έχουν αποχωρήσει πρόωρα από τον διαγωνισμό και άλλους, που έφτασαν ως την πρώτη οκτάδα, να χάνουν την ποδιά τους στις μονομαχίες, το MasterChef 5 συνεχίζει με την τελική δωδεκάδα!

Οι φιλόδοξοι μάγειρες αιφνιδιάζονται με ένα Mystery Box, που θυμίζει τη φοιτητική ζωή. Με ότι έχει απομείνει λοιπόν, καλούνται να μαγειρέψουν μπροστά στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, με ζητούμενο ένα εξαιρετικό πιάτο, άξιο της θέσης, που κατέχουν πλέον στον διαγωνισμό. Τίποτα λιγότερο δεν δικαιολογείται πια σε αυτή τη φάση του MasterChef 5.

Για όσους έχουν “κάψει” τις ιδέες τους και δεν συνειδητοποιούν τη σημασία της επόμενης δοκιμασίας, το παιχνίδι γίνεται αρκετά περίπλοκο! Το απαιτητικό Τεστ Δημιουργικότητας ζητά την ουσία από κάθε πιάτο, μέσα σε μία και μόνο…κουταλιά! Με ένα πλεονέκτημα, που αποδεικνύεται θησαυρός τελικά για τον νικητή ή τη νικήτρια του Mystery Box και την Κάρτα Ασυλίας να είναι πάλι διαθέσιμη, το πέρασμα στην 11άδα αποδεικνύεται πολύ δύσκολο.

Τα spoiler δίνουν και παίρνουν για το reality μαγειρική του Star. Ποιοι παίκτες μένουν; Ποιοι φεύγουν πρώτοι; Ποιοι θα βρεθούν στην τελική πεντάδα;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα spoiler, τα οποία μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, στην τελική πεντάδα του MasterChef φέρονται να περνούν οι: Μαργαρίτα, Μαρία, Μαρίνα, Αλέξανδρος, Διονύσης.

Ωστόσο, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, οπότε όλα μπορούν να συμβούν.

MYSTERY BOX

Νικήτρια του Mystery Box απόψε στο MasterChef ήταν η Λία Μακροστεργίου και στα χέρια της είχε κάποια πλεονεκτήματα.

Η ίδια θα έπερεπε να επιλέξει αν μαγειρέψει ή όχι στο Τεστ Δημιουργικότητας και να μοιράσει χρόνους στους υπόλοιπους μάγειρες είτε μία ώρα είτε μιάμιση.

Τελικά επέλεξε να μην μαγειρέψει και να προκριθεί απευθείας στους 11 κι έδωσε περισσότερο χρόνο στους παίκτες που συμπαθεί.

Ωστόσο κάποιοι περίμεναν να επιλέξει τους ίδιους για τον παραπάνω χρόνο κι αυτό τελικά δεν έγινε με τον Διονύση Σαρακίνη να σημειώνei:

«Η Λία δεν διάλεξε φίλους της αλλά κάποιους από τους πιο αδύναμους. Περίμενα να επιλέξει κι εμάς αλλά δεν πειράζει, ρόδα είναι και γυρίζει.»

TEST ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι παίκτες φαίνεται ότι δυσκολεύτηκαν αρκετά και μάλιστα ο χρόνος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τα πιάτα. Στη λήξη του ο Αλέξανδρος των 60 λεπτών και η Μαρία των 90 λεπτών δήλωσαν ότι δεν κατάφεραν να στήσουν πιάτα. Όσο οι κριτές δοκίμαζαν το πιάτο του Ιωάννη η Μαργαρίτα παρακάλεσε την Ανούς, αν πάρει την κάρτα να μην την μεταφέρει στην κόκκινη ομάδα. Η Ανούς της απάντησε ότι ο Διονύσης θα πάρει την κάρτα, αλλά αν την πάρει η ίδια… εξαγοράζεται για να μην το κάνει. Φυσικά όλα αυτά με μεγάλη δόση χιούμορ.

  • Ο Ιωάννης πήρε καλές κριτικές για τις μπουκιές του, ενώ ο Τζιοβάνι είχε το highlight στην προσπάθειά του με το μπαρμπούνι. Οι μπουκιές του Τζαμάλ ήταν μοιρασμένες σε καλές και μέτριες.
  • Το χτένι της Ανούς ήταν ωμό, ενώ το σέρβιρε για ψημένο με τον σεφ Κουτσόπουλο να χαρακτηρίζει την ημέρα της «όχι πολύ καλή».
  • Η προσπάθεια του Αλέξανδρου ήταν ημιτελής, καθώς δεν κατάφερε να σερβίρει το ορεκτικό του. Παρόλα αυτά οι κριτές ζήτησαν να δουν ότι είχε φτιάξει.
  • Ο Διονύσης πήρε εξαιρετικές κριτικές και για τις τρεις προσπάθειές του, ενώ η Μαργαρίτα πήρε καλές κριτικές σε 2 από τις 3 μπουκιές της.
  • Η προσπάθεια του Παύλου ήταν νόστιμη αλλά έμεινε ερωτηματικό αν ήταν δημιουργική.
  • Η Μαρία είχε ένα υψηλού επιπέδου κυρίως πιάτο, όμως τα υπόλοιπα δεν ήταν καλά και γι αυτό τα άκουσε από τους κριτές.
  • Η μέρα για τον Νίκο Σκορδάκη ήταν καλή σύμφωνα με τους κριτές.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: