Connect with us
Πρόδωσε την αυριανή αποχώρηση το σημερινό MasterClass; - primetime.gr

MASTERCHEF

MASTERCHEF: H Μαργαρίτα νικήτρια της πρώτης δοκιμασίας του τελικού

photo: STAR.GR

MASTERCHEF: H Μαργαρίτα νικήτρια της πρώτης δοκιμασίας του τελικού

STAR CHANNEL – Την επίσημη κήρυξη του τελικού του MasterChef 5 έκαναν οι τρεις κριτές του ριάλιτι μαγειρικής. Η Μαργαρίτα βέβαια όπως δήλωσε άλλον θα ήθελε δίπλα της στον τελικό και όχι τον Διονύση. Ενδιαφέρον ήταν το σαρδάμ του Λεωνίδα Κουτσόπουλου που επέμενε να αποκαλεί τη Μαργαρίτα, Μαρίνα.

«Ρεαλιστικοί χρόνοι σε μία πραγματική κουζίνα» είναι ο τίτλος της πρώτης δοκιμασίας του τελικού. Ανά 40 λεπτά οι δύο παίκτες θα πρέπει να σερβίρουν ένα πιάτο και όλη η δοκιμασία θα κρατήσει 2 ώρες και 15 λεπτά. Τα βασικά υλικά τους είναι: φασολάκια, αρμπαρόριζα και αμύγδαλα.

Οι δύο παίκτες όμως δεν θα είναι μόνοι τους. Οι κριτές έκαναν την έκπληξη και ανακοίνωσαν στους φιναλίστ ότι θα πάρουν μέρος στην πρώτη ομαδική δοκιμασία τελικού αφού θα έχουν βοηθούς. Στους 4 παίκτες που ξαναμπήκαν στο παιχνίδι – από τους τελευταίους που έφυγαν – δεν ήταν μέσα ο Ιωάννης.

Στο πλατό μπήκαν ο Αλέξανδρος, η Μαρίνα, ο Τζιοβάνι και ο Παύλος και οι κριτές τους είπαν ότι θα κερδίσουν από 5000 ευρώ αν η ομάδα τους κερδίσει. Η Μαργαρίτα έμεινε με την εντύπωση ότι ο Διονύσης θα της αφήσει τον Τζίο αλλά δεν υπολόγισε την πονηριά του παίκτη. Ο Πάνος Ιωαννίδης έριξε ένα κέρμα και η τύχη ήταν με το μέρος του Διονύση που διάλεξε πρώτος βοηθό. Ο Διονύσης πήρε τον Τζιοβάνι.

Ο Διονύσης πήγε να πάρει τη Μαρίνα αλλά τελευταία στιγμή την αντάλλαξε με τον Αλέξανδρο λέγοντας «χέστ@κ@» για το ότι η Μαρίνα δεν ήθελε να είναι μαζί του. Ο Διονύσης πάντως δεν έχει το κοινό με το μέρος του.

Σε συνθήκες εστιατορίου κλήθηκαν να δουλέψουν οι δύο ομάδες των φιναλίστ του MasterChef. H Μαργαρίτα είχε μαζί της το «πιστόλι» -όπως την αποκάλεσε- Μαρίνα και τον Παύλο. Η Μαρίνα έδειχνε αρκετά χαλαρή στην όλη δοκιμασία. Ο Διονύσης -που ζήτησε να τον λένε Νιόνιο- είχε Αλέξανδρο και Τζιοβάνι.

Η ώρα να σερβίρουν τα πρώτα πιάτα τους. Η Μαργαρίτα αποφάσισε να διασκεδάσει το άγχος της λέγοντας στους κριτές που πήραν θέση… φαγητού ότι «ήρθατε νωρίτερα. Είχαμε κλείσει για τις 8 και ήρθατε από τις 7.30». Παρουσίασε ένα πιάτο με ταρτάρ σκορπίνας με μαγιονέζα γουασάμπι και φασολάκια.

Ο Διονύσης παρουσίασε αποδομημένη Νισουάζ με βασικό υλικό το αυγό αλλά ο Πάνος Ιωαννίδης του έκοψε τη φόρα για το όνομα λέγοντάς του ότι όταν λέει Νισουάζ πρέπει να το εννοεί. Ο Διονύσης όμως στο κιου φάνηκε ότι έχει επιλεκτική ακοή δηλώνοντας ότι άκουσε μόνο καλά λόγια.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς περίμενε ελιές και δεν βρήκε. Βρήκε, όμως, ένα γαρίφαλο μέσα στη σαλάτα του Διονύση. «Ωραίες ιδέες, μία από τις δύο προσπάθειες τη θεωρώ πιο ολοκληρωμένη» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Η πρώτη δοκιμασία τελικού ολοκληρώθηκε στο MasterChef. Oι παίκτες διαγωνίστηκαν σε συνθήκες αληθινής κουζίνας. Η συνεργασία της Μαργαρίτας και Διονύση με τους βοηθούς τους πήγε καλά αν και ο Διονύσης μάλλον δεν κατάφερε να ελέγξει τον Αλέξανδρο και τον Τζίο. Αυτό φάνηκε στην εκτέλεση του κυρίως πιάτου με την πάπια που παραψήθηκε. Ο Διονύσης φυσικά δήλωσε στους κριτές. ότι το πιάτο του ήταν τέλειο και η συνεργασία του άψογη με τους βοηθούς καθώς και ότι ήταν η καλύτερη ομαδική από όλες. Βεβαίως οι βοηθοί του δεν είχαν την ίδια άποψη καθώς το πρόβλημα με την πάπια του κυρίως πιάτου ήταν εμφανής. Ο Τζίο και ο Αλέξανδρος είχαν διαφωνία για το ψήσιμο και ο Τζίο έριξε την ευθύνη στον Διονύση.

«Νόμιζαν ότι θα κάνω την πάπια» είπε… εν είδη λογοπαιγνίου ο Διονύσης.

Η Μαργαρίτα δεν ήταν τόσο ευχαριστημένη με το κυρίως καθώς διαφώνησε με τη Μαρίνα για το ψήσιμο του αρνιού και το τζελ από αρμπαρόριζα ήταν πιο αραιό από αυτό που ήθελε.

Οι κριτές κάλεσαν τους παίκτες και τους βοηθούς τους ενώπιόν τους για να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της πρώτης δοκιμασίας του τελικού. Τα πιάτα ήταν εξαιρετικά και σε στήσιμο και σε εκτέλεση όμως τα πιάτα της ομάδας του Διονύση είχαν τις περισσότερες αστοχίες αφού το παγωτό στο γλυκό δεν πάγωσε σωστά, υπήρξε ένα γαρίφαλο στη σαλάτα και η πάπια ήταν παραψημένη.

Η Μαργαρίτα ήταν η νικήτρια της δοκιμασίας και φυσικά αστειεύτηκε με τον Τζιοβάνι ότι τον πλήρωσε για να χάσει.

Οι κριτές ανακοίνωσαν στους φιναλίστ ότι έρχεται ταξίδι. Η Μαργαρίτα δήλωσε ότι θα ρίξει νερό στο κρασί της παρότι δεν ξεχνά τι της έκανε ο Διονύσης με τον Τζιοβάνι.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

EURO 2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

To Top
%d bloggers like this: