MASTERCHEF: Ομαδική δοκιμασία, πληστηριασμός και νέα πλεονεκτήματα

STAR CHANNEL – Ο Τζιοβάνι ήταν ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας και όπως είναι φυσικό οι κριτές του MasterChef του ανακοίνωσαν πριν από την ομαδική δοκιμασία τα πλεονεκτήματά του. Και τα διαθέσιμα αβαντάζ ήταν τέσσερα με δικαίωμα να διαλέξει μόνο 2. Το ένα ήταν να κερδίσει 20 λεπτά χρόνο για την ομάδα του μιας και θα ακολουθούσε πλειστηριασμός υλικών. Το δεύτερο να πάρει παίκτη από την κόκκινη ομάδα. Το τρίτο ήταν να ορίσει αρχηγούς στις ομάδες και το τέταρτο να χαρίσει ασυλία σε κάποιον παίκτη.

Ο Τζιοβάνι σκέφτηκε πρακτικά. Πήρε χρόνο και έκανε την έκπληξη παίρνοντας από τους κόκκινους τον Αντώνη, δηλαδή τον αρχηγό τους. Η κίνηση αυτή μόνο δυσάρεστη δεν ήταν για τον Αντώνη με δεδομένη την κόντρα του με τη Μαρίνα και την Κωνσταντίνα.

Η πάντα φαρμακερή Μαρίνα θεώρησε βέβαιο ότι θα χάσει πηγαίνοντας στους Μπλε. Εκεί όμως, που άρχισε να τρίβει τα χέρια της ήταν τη στιγμή που έπρεπε να επιλέξουν αρχηγό. To ρήγμα στην κόκκινη ομάδα είναι μεγάλο και το δήλωσε ο όπως πάντα εύστοχος Παύλος αφού υπάρχουν από τη μία η υποομάδα της Μαρίνας, της Κωνσταντίνας και του ίδιου και από την άλλη η Λία με τον Διονύσιο και τον Ιωάννη. Η ίδια  ήθελε πολύ να γίνει και όπως δήλωσε, το παιχνίδι είναι δικό της. Όμως έκανε πίσω για να οριστεί ο ουδέτερος Αλέξανδρος, χαμογελώντας πλατιά που είδε τον Ιωάννη να κοκκινίζει από θυμό κατά την άποψή της.

Ο ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Το καλύτερό του ήταν για τον Σωτήρη Κοντιζά να διενεργήσει τον πλειστηριασμό υλικών με τα οποία θα μαγείρευαν οι δύο ομάδες παικτών στο MasterChef. Οι Μπλε και οι Κόκκινοι πλειοδότησαν σε χρόνο για να αποκτήσουν τροφές όπως ψάρι, λεμόνια, αστακός και μανιτάρια για ένα πλήρες μενού πιάτων. Ο Ελληνοϊάπωνας σεφ έδωσε ρεσιτάλ στον ρόλο του ως μεσάζων στον πλειστηριασμό και μάλιστα έδωσε άφθονη τροφή για σχόλια στο Twitter. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που τον συνέκριναν με τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν πουλάει τα βιβλία του καθώς ο σεφ χρησιμοποίησε τις φράσεις του υπουργού Ανάπτυξης όπως το χαρακτηριστικό «το λιμπίζεστε;».

Οι δύο ομάδες διαγωνίστηκαν σε 7 κατηγορίες πιάτων επί τρία, δηλαδή 21 πιάτα στο σύνολο. Οι Μπλε είχαν στη διάθεση τους 150 λεπτά χάρη στο πλεονέκτημα του Τζιοβάνι ενώ οι Κόκκινοι 118.

Παίκτρια με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και ταλέντο στη δημιουργική μαγειρική, η Μαργαρίτα έδωσε για άλλη μια φορά τροφή για να τη λατρέψει το Twitter. Είχε την ιδέα να σερβίρει το ορεκτικό που ήταν ένα σαμπλέ ντομάτας με φέτα πάνω σε πετσετάκι μέσα στο πιάτο. Θέλησε λοιπόν να πάρει τη γνώμη των συμπαικτών της και κυρίως του αρχηγού Στέφανου που δεν έδειξε να συμφωνεί αλλά την άφησε να κάνει ό,τι θέλει. Τότε πήγε στη Μαρία που της είπε ότι αυτό έμοιαζε με το πετσετάκι της γιαγιάς της! Χιουμοριστική αντίδραση όμως είχε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος όταν τελικά το πιάτο έφτασε μπροστά του με πετσετάκι.

  • «Νιώθω σίγουρη για το σεμεδάκι μου» είπε η Μαργαρίτα.
  • «Από τα προικιά σου είναι;»της είπε ο σεφ Λεό.
  • «Δυστυχώς δεν έχω τίποτα» του απάντησε.
  • «Δεν πειράζει αγάπη μου μην ανησυχείς!» της είπε εκείνος.

Ο Παύλος είχε να διαχειριστεί το λάχανο ως βασικό υλικό. Επιστράτευσε τις σπουδές του στη χημεία και έφτιαξε μία διαδραστική σούπα που αλλάζει χρώμα. «Μπορεί να βγουν πολλά από αυτή τη σούπα, το εμβόλιο του κορονοϊού ίσως» είπε με χιούμορ. «Μπορεί να μην πάρω το MasterChef, Νόμπελ όμως θα πάρω» είπε ακόμα. Και ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν οι κριτές από το χημικό πείραμα του Παύλου. Αφού τρόλαραν τον παίκτη αποκαλώντας  plus soda τη… διαδραστική του σούπα, φαίνεται ότι το «πείραμα» πέτυχε αφού είχε παρενέργειες, με τους κριτές να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

Από τα highlights του επεισοδίου ήταν η ξεκάθαρη απόδειξη του «εμφυλίου» στους Κόκκινους  μετά τα όσα είπε ο Διονύσιος αφότου παρουσίασε το πιάτο του στους κριτές. Είχε αναλάβει να φτιάξει ένα πιάτο με μανιτάρια που μάλλον δεν πήγε πολύ καλά αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των σεφ. Ο ίδιος μάλλον ήξερε ήδη ότι το πιάτο του δεν ήταν καλό. «Θέλω να κερδίσω και ας μην κερδίσει η ομάδα μου. Θα είμαι ασφαλής. Από την άλλη  δεν θα με χαλούσε να χάσει το πιάτο μου και να χάσει η ομάδα μου» είπε με θράσος.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: