MASTERCHEF: Η Μαργαρίτα κέρδισε 10.000 Ευρώ στο Silver Award, αποχώρησε ο Νίκος

STAR CHANNEL – Και ξαφνικά, μόλις είχε περάσει ένα τέταρτο που οι κουτάλες είχαν πιάσει φωτιά, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μπήκε στο πλατό και σταμάτησε τα ρολόγια του MasterChef. Οι παίκτες άρχισαν να κάνουν σενάρια όταν είδαν μία καμπάνα ότι πρόκειται για πιάτο αντιγραφής. Ο «θείος Λεό» όμως τους επιφύλαξε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αφού σηκώνοντας την καμπάνα τους καλωσόρισε στο Silver Award και τους έδειξε το βραβείο των 10.000.

Ο κριτής αιφνιδίασε και το κοινό αφού για φέτος δεν θα έχουν Silver Award Week αλλά μόνο τη σημερινή μέρα. Μάλιστα η χειρότερη προσπάθεια θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό ενώ οι παίκτες είχαν ένα λεπτό να αποφασίσουν αν θα μαγειρέψουν ή θα ανέβουν στον εξώστη χωρίς να διεκδικήσουν το έπαθλο αλλά κερδίζοντας την ασφάλεια της εννιάδας.

Εκείνες που φάνηκαν διστακτικές στην αρχή ήταν η Μαρία και η Ανούς ενώ ο Διονύσης είχε δηλώσει ότι δεν βρίσκεται σε καλή μέρα αλλά θα μαγειρέψει. Τελικά όλοι ανακοίνωσαν στον Πάνο Ιωαννίδη ότι παραμένουν και συνεχίζουν να μαγειρεύουν. Η Μαργαρίτα και πάλι έκλεψε την παράσταση δηλώνοντας ότι με 10.000 ευρώ θα παντρευτεί και ότι έχει βρει τον κουμπάρο (Κουτσόπουλος) και θα της έρθει πιο φτηνά!

Ο δε Τζαμάλ έκανε πρόβλεψη ότι η Μαρία, η Ανούς και η Λία δεν θα μαγείρευαν αλλά διαψεύστηκε… Ο Σωτήρης Κοντιζάς του επιφύλαξε ακόμα μία έκπληξη. Φώναξε στην κουζίνα τον Αθηναγόρα Κωστάκο, παλιό γνώριμο του διαγωνισμού αλλά και κουμπάρο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και ανακοίνωσε στους παίκτες ότι θα κριθούν και από εκείνον.

Φυσικά δεν έλειψαν τα πειράγματα του Κοντιζά στον Αθηναγόρα. «Τα κάνει όλα τέλεια, παίρνει σωστές αποφάσεις. Η μόνη σωστή απόφαση που δεν πήρες είναι η κουμπαριά. Είναι κουμπάροι με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο» ενημέρωσε ο σεφ.

«Παλιά μεθούσαμε πολύ και κλείνω εδώ» δικαιολογήθηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

Πολύ μαγκωμένοι ήταν οι παίκτες του MasterChef όταν οι 4 κριτές ξεκίνησαν την αξιολόγησή τους για το Silver Award. Όπως είπαν σε όλους δεν βρήκαν προσπάθεια με 3 στα 3 πιάτα. Κάλεσαν μπροστά τον Παναγιώτη, τον Παύλο, την Ανούς και τον Στέφανο. Ειδικά η Ανούς απόρησε για την επιλογή αυτή. «Τα πιάτα σου ήταν ήρεμα με highlight του μενού σου το σεμιφρέντο που θα πάρω τη συνταγή» είπε ο Αθηναγόρας στον Τζαμάλ. Το κόλπο του Παύλου να χρησιμοποιήσει χαρουπάλευρο στο γλυκό του που έμοιαζε με σοκολάτα έδωσε πολλά credits στον παίκτη που όπως του είπαν οι κριτές είχε το καλύτερο γλυκό. Ο καταϊδρωμένος Στέφανος άκουσε ότι είχε κάνει  κάποιες καλές παρασκευές αλλά όχι τέλειες όπως και η Ανούς ότι είχε φινέτσα. Ήταν οι 4 πρώτοι ασφαλείς παίκτες.

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίστηκε για τους παίκτες. Σειρά είχαν ο Τζιοβάνι, η Μαργαρίτα και ο Διονύσης. Ένας τους ήταν ο νικητής του μεγάλου βραβείου του Silver Award. Το κοινό τους στοιχείο όπως είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν το γλυκό, που ήταν το πιο αδύναμό τους πιάτο. Η καλύτερη προσπάθεια όμως που άξιζε για 10.000 ευρώ ήταν αυτή της Μαργαρίτας, η οποία έβαλε τα κλάματα καθώς φοβόταν ότι θα έφευγε.

«Δεν ξέρω πώς τα σκαρφίστηκες, αλλά τα πιάτα σου αν τα έτρωγα σε εστιατόριο θα καλούσα σίγουρα τους σεφ να ρωτήσω πώς τα έφτιαξαν. Είσαι γεννημένη να κάνεις αυτό που κάνεις. Είσαι ταλέντο» της είπε ο Αθηναγόρας που στη δοκιμασία των πιάτων την αποκάλεσε «όπλο».

Η παίκτρια δεν σταμάτησε να τσιμπιέται, να γελάει και να χειροκροτείται ενώ χάρισε θεϊκές ατάκες στο κοινό όπως αυτή που απηύθυνε στον αρραβωνιαστικό της. «Χρήστο, βρήκαμε τα λεφτά για τον γάμο. Μετά μη μου λες ότι δεν έχουμε λεφτά για γάμο. Ράψου, βρες κουστούμι, κούρντισε το μπουζούκι σου κι εγώ θα σε πάρω όταν βγω από δω κι ας μην με θες».

Η πιο δύσκολη στιγμή του επεισοδίου έφτασε όταν οι κριτές έπρεπε να ανακοινώσουν ποιος είναι ο διαγωνιζόμενος που σήμερα θα αποχαιρετήσει το MasterChef. Η Μαρία, η Λία και ο Νίκος είναι οι μάγειρες που παρουσίασαν τα χειρότερα πιάτα και έτσι η παραμονή τους στο παιχνίδι κρέμεται από μια κλωστή.

Τελικά, εκείνος που αποχώρησε από το παιχνίδι ήταν ο Νίκος.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: