Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ: Το MEGA στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας-Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη ροή προσφύγων

MEGA CHANNEL – Καραβάνια προσφύγων φτάνουν στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας, με την ελπίδα ότι ο πόλεμος θα τελειώσει και θα επιστρέψουν ξανά στην πατρίδα τους.

Η απεσταλμένη του MEGA Βελίκα Καραβάλτσιου κατέγραψε σπαρακτικές στιγμές προσφυγιάς.

Γυναίκες και παιδιά κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα μετά από ένα ταξίδι που κράτησε πολλές μέρες και νύχτες. Η Πολωνία είναι ενδιάμεσος σταθμός.

Οι πιο τυχεροί έχουν κάποιον να τους περιμένει, οι υπόλοιποι θα κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με την ελπίδα να γυρίσουν σε λίγους μήνες στα σπίτια τους.

Όπως ο Βαλερί, που άφησε πίσω την πόλη του, το Χάρκοβο. Προορισμός το Βερολίνο. «Ίσως στο Βερολίνο, γιατί είμαι καρκινοπαθής και χρειάζομαι θεραπεία» λέει μιλώντας στο MEGA.

Ένα mall έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Στο εμπορικό κέντρο κοιμούνται χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία. Κάποιοι επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο Βερολίνο ή στη Βαρσοβία, άγνωστο για πόσο.

Ένα τεράστιο κύμα εθελοντών έσπευσε να βοηθήσει τους πολίτες από την Ουκρανία. Ανάμεσα τους και η Καρίνα που κατάγεται από την Ουκρανία, μένει στη Γερμανία και στέλνει μήνυμα στη γλώσσα της: «Μείνετε δυνατοί!».

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: