Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ: Η νικήτρια της Eurovision 2004, Ruslana απόψε στη Νίκη Λυμπεράκη

MEGA CHANNEL – Το 2004 η Ruslana είχε νικήσει (και είχε εκνευρίσει τους Έλληνες που περίμεναν τον Σάκη Ρουβά να θριαμβεύσει) το διαγωνισμό της Eurovision στην Κωνσταντινούπολη.

Με τα χρόνια, η Ουκρανή τραγουδίστρια ασχολήθηκε με την πολιτική, έγινε μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και πρωτοστατούσε σε ακτιβιστικές ενέργειες και διαδηλώσεις της πατρίδας της.
Σε κάθε κρίση της χώρας της (από την πορτοκαλί επανάσταση έως την εισβολή της Ρωσίας στις 24/2/2022), η τραγουδίστρια του WILD DANCES είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.

Η Νίκη Λυμπεράκη φιλοξενεί απόψε στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ, στις 00:10 στο MEGA την πρώτη νικήτρια της Ουκρανίας στο διαγωνισμό της Eurovision σε μια συνέντευξη που έγινε από το καταφύγιο, στο οποίο βρίσκεται μαζί με όλους τους κατοίκους του Κιέβου για να προστατευτεί από τη Ρωσική επίθεση.

Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία, παρότι η συμμετοχή της στο διαγωνισμό του Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο, είναι ρευστή παρότι έχει ήδη επιλεγεί η συμμετοχή της.

Μια δραματική επιλογή τραγουδιού, καθώς η φετινή νικήτρια της εθνικής τους επιλογής, Alina Pash ακυρώθηκε καθώς είχε ταξιδέψει στην Κριμαία από Ρώσικό συνοριακό σταθμό, κάτι που απαγορεύεται διά νόμου.

Έτσι μία μέρα πριν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κρατική τηλεόραση όρισε ως εκπροσώπους της χώρας τους δεύτερους στην ψηφοφορία, KALUSH ORCHESTRA, οι οποίο εάν τα καταφέρουν και πάνε στο Τορίνο (πολύ αμφίβολο βέβαια) θα τραγουδήσουν το κομμάτι STEFANIA, που αναφέρεται στη μητέρα του τραγουδιστή, ενώ ήδη η Ουκρανία έχει σκαρφαλώσει στα στοιχήματα ως απόλυτο φαβορί για τη νίκη της φετινής Eurovision.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: