ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ: Με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα

ΕΡΤ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) – Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στις 22:00, υποδέχονται στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 δύο σπουδαίους τραγουδοποιούς, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος ΠΥΞ ΛΑΞ!

Η παρέα της Δυτικής Όχθης, που έγραψε τη δική της ιστορία στη μουσική, μιλάει για τη δυνατή φιλία που την ενώνει από τα σχολικά χρόνια.

Ο Φίλιππος και ο Μπάμπης μοιράζονται με τον Νίκο και τη Ρένα άγνωστες ιστορίες από τη ζωή τους στο Μενίδι, θυμούνται τον μοναδικό Μάνο Ξυδούς και αποκαλύπτουν την έμπνευση πίσω από τα τραγούδια τους, που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται μαζικά από όλες τις γενιές. Τραγούδια που θα αγαπηθούν από την αρχή στο «Μουσικό κουτί!».

«Ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση τότε, με αρκετά προβλήματα, αλλά μας κράτησε η μουσική. Μας είχε πει τότε ο Μάνος (Ξυδούς), αντέχετε την πείνα για πέντε χρόνια;», λέει ο Φίλιππος Πλιάτσικας και αποκαλύπτει ότι η επιτυχία του τραγουδιού «πούλα με» άργησε να έρθει. «Ήταν φοβερή αποτυχία το «πούλα με, αλλά και ο δίσκος. Έγινε μετά από χρόνια επιτυχία».

Όσο για τον Μπάμπη Στόκα μιλώντας για τα περασμένα θυμάται: «δεν σκεφτόμασταν τίποτα τότε. Θέλαμε να ξεφύγουμε από εκεί που ήμασταν, η μουσική ήταν μια διέξοδος για εμάς, δεν σκεφτόμασταν ούτε γήπεδα ούτε λιμουζίνες, στη ζωή μας μπορεί να λέγαμε αρλούμπες, αλλά στα τραγούδια προσπαθούσαμε να πούμε την αλήθεια». Ο ίδιος πριν συνεργαστεί με τον Φίλιππο δούλευε σε οικοδομές και ο μηχανόβιος Πλιάτσικας απασχολούνταν ως courier. Κι εκείνος πάντως, λέει ότι δεν ήταν όλα ρόδινα στη μουσική τους διαδρομή καθώς «στον τρίτο δίσκο ήμασταν για να φεύγουμε, ήμασταν και αλητάμπουρες τότε, ανένταχτοι και τον γράψαμε μόνοι μας».

Μαζί τους ο Στέλιος Διονύσιου, ο οποίος με την αυθεντική λαϊκή φωνή του ερμηνεύει δύο καινούργια τραγούδια από τη συνεργασία του με τους ΠΥΞ ΛΑΞ.

Καλεσμένος-έκπληξη ο Μύρωνας Στρατής, μοιράζεται με την παρέα μια άγνωστη ιστορία που τον έφερε στη σκηνή ως κιθαρίστα του θρυλικού συγκροτήματος και δίνει τον δικό του ρυθμό στην εκπομπή!

Στο JUKE BOX ο Φίλιππος και ο Μπάμπης διαλέγουν τραγούδια που έχουν αγαπήσει και θα ήθελαν να έχουν ερμηνεύσει. Ανατρεπτικές διασκευές αλλά και μοναδικά στιγμιότυπα συγκίνησης και γέλιου θα βγουν από το «Μουσικό κουτί» αυτής της Τετάρτης!

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: