ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ: Αφιέρωμα στα τραγούδια και στη ζωή του Λουκιανού Κηλαηδόνη

ΕΡΤ1 – Το «Μουσικό Κουτί» του Λουκιανού Κηλαηδόνη ανοίγουν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαρία Κηλαηδόνη μας ταξιδεύουν στα καλύτερά μας χρόνια με τα τραγούδια και τις ιστορίες ζωής του «μοναχικού καουμπόη» της μουσικής, Λουκιανού Κηλαηδόνη. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής με ένα ιδιόρρυθμο και προσωπικό στιλ, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες, καθώς μέσα από τα τραγούδια του μίλησε σε όλους με συναίσθημα, ειλικρίνεια, αμεσότητα και χιούμορ.

Ένα special επεισόδιο της εκπομπής «Μουσικό Κουτί» που απαρτίζεται από ιδιαίτερες διασκευές τραγουδιών του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όπως τα «Όσο Αγαπιόμαστε Τα Δυο», «Κολλήγα Γιος», «Θα Κάτσω Σπίτι», «Κάπου Την Έχουμε Πατήσει» και πολλά ακόμη.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είχε πει για τα παιδικά του χρόνια στην Κυψέλη και τα πρώτα του μουσικά ακούσματα:

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μεσοαστικό περιβάλλον στην Αθήνα της εποχής. Αφέθηκα ελεύθερος και ανοιχτός σε όλα τα ακούσματα της εποχής. Στη γειτονιά υπήρχε μια αίσθηση αγάπης και ασφάλειας, δεν υπήρχε τίποτα κακό, ήταν όλα πολύ κοντινά και οι άνθρωποι, οι αποστάσεις. Εκεί ήταν ο μικρόκοσμος μέσα στον οποίο μεγαλώσαμε. Υπήρχε, λοιπόν, αυτή η αίσθηση της ανοιχτής πόρτας, ο ύπνος στις ταράτσες, στα μπαλκόνια. Η ζωή μας θύμιζε το αναγνωστικό της Α’ Δημοτικού».

Άγνωστες ιστορίες πίσω από γνωστά τραγούδια του πατέρα της αποκαλύπτει η Μαρία Κηλαηδόνη και του αφιερώνει: «Ξέρω ότι εσύ μας προσέχεις κι όλα θα πάνε καλά».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς εξηγεί γιατί ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν ο πρώτος καλεσμένος που ήθελε να φέρει στην «Ταράτσα» του και ο Μανώλης Φάμελλος μιλάει για τη μοναδική γοητεία της μουσικής του.

Στο Juke Box της εκπομπή «Αρχίζει Το Ματς» και η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» διασκευάζει τα τραγούδια που αγάπησε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Καλεσμένοι και οικοδεσπότες ενώνουν τις φωνές του για τον Λουκιανό σε τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Γρηγόρη Μπιθικώτση, του Johnny Cash και του Γιώργου Μουζάκη.

Φέτος το «Μουσικό Κουτί» θα τιμήσει σε εκπομπές του μεγάλους δημιουργούς τραγουδιών που αν και δεν βρίσκονται στη ζωή, έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 23:00 ανοίγει στην ΕΡΤ1 το «Μουσικό Κουτί» του Λουκιανού.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: