REALITY TV 26.03.2021: Όλα όσα έγιναν σε Φάρμα, BOTC, MasterChef και House of Fame

MASTERCHEF

Σοκ και δέος: έτσι πρέπει να ένιωσαν οι παίκτες των 4 ομάδων του MasterChef όταν οι κριτές ξεκίνησαν να δίνουν τη βαθμολογία τους. Τα πιάτα που κρίθηκαν ανήκαν στις κατηγορίες ορεκτικό, σούπα, ζυμαρικό, κυρίως πιάτο.

Αρχικά κρίθηκε το ορεκτικό. Με εξαίρεση την πράσινη και την κίτρινη ομάδα που πήραν 26/30 και 24/30 οι άλλες δύο ομάδες έπεσαν κάτω από τη βάση. Τα πιο σκληρά λόγια άκουσαν οι Μπλε της Μαρίνας αφού της είπα ότι το σούσι με κολοκύθα ήταν ένα ρυζόγαλο που δεν φαινόταν η κολοκύθα και δεν μπορούσαν να το φάνε. Για την κόκκινη ομάδα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξήγησε στον Ιωάννη ότι τα ωμά λαχανικά δεν αρέσουν σε όλους. Όταν οι Μπλε είδαν ότι πήραν 12/30 και οι Κόκκινοι 17/30 η Κωνσταντίνα είπε  στη συμπαίκτριά της «Τι ξεφτιλίκι είναι αυτό;» και δέχτηκε το δολοφονικό βλέμμα της Μαρίνας που της είπε να μην ξαναπεί κάτι τέτοιο.

Στη σούπα: «Ήταν μία από τις πιο κακές προσπάθειες της βραδιάς. Έχεις ξαναδοκιμάσει να φτιάξεις σούπα με ζωμό από χταπόδι;» είπε στον Νίκο Σκορδάκη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο σεφ του εξήγησε ότι ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσαν να φάνε παραπάνω από δύο κουταλιές. Καλή κριτική πήραν οι Κόκκινοι για τη σούπα τους, αλλά η Μαρία ξεσπάθωσε επειδή τα credits πήγαν στον Στέφανο. Η κίτρινη ομάδα πήρε 10/30 ακόμα πιο χαμηλά και από το 12 της μπλε, ενώ την καλύτερη βαθμολογία είχαν οι Πράσινοι με 25/30 και οι Κόκκινοι με 24/30, με τον Ιωάννη να απορεί πώς γίνεται αφού άκουσαν καλύτερα σχόλια.

Το ζυμαρικό: «Το πιο δυσάρεστο στο ζυμαρικό ήταν το πατέ, δεν τρωγόταν» είπαν στον Διονύσιο οι κριτές αναγνωρίζοντας ότι είχε ένα καλό φύλλο για ραβιόλι. Ο βαθμός τους ήταν 14/30. Οι Μπλε άκουσαν ότι δεν ήταν τόσο πετυχημένη η εκτέλεση αλλά είχαν καλή ιδέα και πήραν 16/30. Οι Κόκκινοι πήραν 20/30 γιατί είχαν θέματα στη γέμιση. Τα καλύτερα λόγια άκουσε φυσικά ο Τζιοβάνι για τις ταλιατέλες του με μόνη αστοχία το στήσιμο και πήρε 24/30.

Πανωλεθρία αποδείχτηκε το κυρίως πιάτο της μπλε ομάδας που πήρε μόνο 7 στα 30 με τη Μαρίνα να τα βάζει με την Κωνσταντίνα αργότερα να βάζει τα κλάματα και να δηλώνει ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν συγχωρεί στους ανθρώπους. Μεγαλύτερη πανωλεθρία όμως ήταν για την κίτρινη ομάδα η οποία ενώ είχε πιάτο η ποσότητα ήταν πολύ μικρή, θεωρήθηκε ορεκτικό και έτσι οι κριτές έβαλαν… μονάδα!

Οι Πράσινοι πήραν 14 στα 30 για το κυρίως τους και οι Κόκκινοι 17/30 αλλά νικήτρια με 79 βαθμούς ήταν η πράσινη ομάδα που μαζί με τον Παναγιώτη έφυγαν για να απολαύσουν το έπαθλο ενώ έμειναν πίσω οι Κόκκινοι με τη Μαρία κυριολεκτικά να βράζει που έχασαν με μόνο έναν πόντο διαφορά. Η Μαρίνα, η Λία και ο Αλέξανδρος έδωσαν τη δική τους μαγειρική μάχη, όμως νικητές ή μάλλον νικήτριες ήταν μόνο δύο. Η Μαρίνα και η Λία κατάφεραν να παραμείνουν στο σπίτι του reality, μετά την προσπάθεια που κατέβαλαν, σε αντίθεση με τον Αλέξανδρο, ο οποίος αποχώρησε.

Μετά τον αγώνα δρόμου κατασκευής και μαγειρέματος των καπελέτι ήρθε η ώρα να κριθούν τα πιάτα της δοκιμασίας ασυλίας του MasterChef. Οι Μπλε παρουσίασαν ένα πιάτο με μελιτζάνα που τα πήγε αρκετά καλά,  η κίτρινη ομάδα όμως άκουσε καλύτερα λόγια για τη μαγειρική της Μαργαρίτας. Mάλιστα ο Πάνος Ιωαννίδης αποκάλεσε δήθεν κατά λάθος Tweety τη Μαργαρίτα. Όταν ήρθε η σειρά της κόκκινης ομάδας, το ματωμένο δάχτυλο του Ιωάννη που κόπηκε στη διάρκεια της μαγειρικής ήταν η αιτία να φάει «κατσάδα». «Πιστεύεις ότι πρέπει να δοκιμάσουμε  το πιάτο σου;» ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς τον Ιωάννη. Και οι τρεις κριτές του εξήγησαν ότι τύλιξε το ωμό προσούτο με ματωμένο δάχτυλο με τον Ιωάννη και τον Στέφανο να διαφωνούν. Ειδικά ο πρώτος, στο κιού άρχισε να απαριθμεί τα τραύματά του στην κουζίνα δηλώνοντας ότι το αποψινό δεν ήταν κόψιμο.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέλαβε να βάλει τους παίκτες στη θέση τους και να τους εξηγήσει τι είδαν και τι τους μετέφερε η παραγωγή και πως ένα πιάτο από δάχτυλο κομμένο που δεν έχει δεχτεί ιατρική βοήθεια δεν περνάει.«Εσύ θα δοκίμαζες Στέφανε;» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στον άπιστο και επηρμένο Στέφανο. «Δικιά σας επιλογή είναι, σεφ» του είπε.  «Είδαμε τι συνέβη και μας μεταφέρανε και άλλα δυο τρία πράγματα από πάνω. Είδαμε ένα προσούτο να τυλίγεται γύρω από ένα δάχτυλο με αίμα, για να τα ξεκαθαρίζουμε. Αν σας δείξουμε αυτό που είδαμε θα το φάτε; Και μόνο που το ακούμε… Και ρωτώ Στέφανε, αν σου δείξουμε θα φας; Δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν αλλά να σας εξηγήσουμε γιατί δεν δοκιμάζουμε» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εκνευρισμένος.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ιωάννης να βάλει τα κλάματα στο κιού διηγούμενος την ιστορία του  και πώς ο πατέρας του στον έστειλε στο εξωτερικό για να γίνει καλός μάγειρας, μην μπορώντας να αποδεχτεί την ήττα. Η Μαρία μάλιστα είχε τόση ένταση που υπαινίχθηκε ότι ο Τζιοβάνι «έκλεψε» καθ’ υπόδειξη του Πάνου Ιωαννίδη γιατί κατάφερε να είναι το φύλλο του πιο μακρύ αφαιρώντας το ξύλο κοπής που στήριζε το φύλλο.

Η ΦΑΡΜΑ

Το «Bατερλώ» της Μαρίας Μιχαλοπούλου ως αρχηγού της «Φάρμας» την τελευταία εβδομάδα έφερε βαβούρα και αναταραχή ανάμεσα στους παίκτες. Οι τιμωρίες πολλές από την κακοδιαχείριση όπως το ότι δεν κέρδισαν το έπαθλο με τις κατσίκες στην αποστολή με τους στάβλους. Απόψε είδαμε σημαντικά μειωμένες και τις προμήθειες αφού εάν είχαν κερδίσει το έπαθλο η διαφορά δεν θα φαινόταν τόσο μεγάλη. Η Ειρήνη Κολιδά έκανε την ανακάλυψη και τα παράπονα ότι τα αγαθά που τους δόθηκαν δεν θα τους χορτάσουν δεν άργησαν να έρθουν. Ο Σάκης Τανιμανίδης εξήγησε πως αν δεν υπάρχει σωστή συνεργασία στο team τότε τα στομάχια θα μείνουν άδεια και ναι… οι παίκτες θα πεινάσουν.

Τον Στράτο Τζώρτζογλου υπέδειξε ως πρώτο υποψήφιο αρχηγό η Μαρία Θωμά , τον άνθρωπο που την υποστήριξε με όλο του το είναι στην μονομαχία που έδωσε προτού αποχωρήσει. Κατά την ψηφοφορία για τον δεύτερο υποψήφιο στήθηκε ντέρμπι ανάμεσα στον Μιχάλη Ιατρόπουλο και τον Θανάση Πάτρα. Εν τέλει ο ίδιος ο Στράτος Τζώρτζογλου κλήθηκε να επιλέξει τον αντίπαλό του λόγω της ισοψηφίας των δύο ανδρών. Ο ηθοποιός με το σκεπτικό ότι ήθελε να προστατέψει τον Μιχάλη Ιατρόπουλο από δυσκολίες μιας και όπως είπε έχει προβλήματα υγείας επέλεξε τον Θανάση αλλά η επιλογή του δεν άρεσε καθόλου στον συνάδελφό του.

Φορτωμένη με τα μπαγκάζια της κατέφθασε στη «Φάρμα» η Κάτια Δέδε προκαλώντας την περιέργεια των υπολοίπων που την είδαν από μακριά να αριβάρει. Το team της επιφύλαξε ένα θερμό καλωσόρισμα και γρήγορα της έδειξε τα κατατόπια του αγροκτήματος. Η Κάτια μιλώντας στην κάμερα εξέφρασε τα πρώτα της συναισθήματα κι ήταν σαν να ένιωθε ότι γνωρίζει νέους της συμμαθητές στο σχολείο μετά από μεταγραφή που πήρε.

Ιδιαίτερα απαιτητικός ήταν ο στίβος μάχης στον οποίο κλήθηκαν να διαγωνιστούν ο Στράτος Τζώρτζογλου και ο Θανάσης Πάτρας.

Στον πρώτο γύρο, στο κόψιμο της δοκού με το ξύλο, σαφές προβάδισμα είχε ο Θανάσης Πάτρας. Με γρήγορες και σταθερές κινήσεις επικράτησε του αντιπάλου του που φάνηκε πως τον δυσκόλεψε αρκετά.

Στην επόμενη φάση και ανάμεσα σε λάσπες πρώτος που κατάφερε να ολοκληρώσει την πρόκληση και να βάλει το μπαλάκι του μέσα στην τρύπα ήταν ο Θανάσης Πάτρας. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά η νεοαφιχθείσα παίκτρια του ριάλιτι θέλησε να πειραματιστεί με κάτι σιδερένιους κρίκους με αποτέλεσμα να φέρει τον… ουρανό σφοντύλι στον Μιχάλη Ιατρόπουλο. Τον χτύπησε άθελά της στο κεφάλι με τον ηθοποιό να διαμαρτύρεται ενώ εκείνη μάλλον δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης κι ακούστηκε από τους υπόλοιπους να λέει «Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα». Η εν λόγω ατάκα έφερε και την πρώτη δυσαρέσκεια στο πρόσωπό της στα πηγαδάκια που στήθηκαν.

Αρχηγός της εβδομάδας βγήκε έπειτα από μάχη με τον Στράτο Τζώρτζογλου ο Θανάσης Πάτρας. Ένα από τα καθήκοντά του ήταν να υποδείξει τους δύο υπηρέτες του όμως έπρεπε να προηγηθεί το καθιερωμένο quiz ασυλίας που θα εξαιρούσε δύο παίκτες από τη θέση του… υποτακτικού. Χαλαρή εβδομάδα από άποψη έξτρα αγγαρειών περιμένε λοιπόν τον Bill και τη Σοφία που πήραν και την πρόκριση. Υπηρέτες στη συνέχεια βγήκαν ο Ερωτόκριτος και η Μαρία Σπυροπούλου, η οποία μάλιστα είπε πως το περίμενε μιας και ο τρόπος του Θανάση απέναντί της είχε αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Λίγο αργότερα, ο Βασίλης Φιλίππου έκανε την εμφάνισή του με ένα νέο πρότζεκτ αλλά προτού το παρουσιάσει συμφιλιώθηκε με τη Μαρία Μιχαλοπούλου με μία θερμή αγκαλιά.

Η καινούρια αποστολή αποτελούνταν από τρία μέρη: την περίφραξη του στάβλου, το φύτεμα σπόρων φυτών σε καφάσια και την καλλιέργεια φασολιών. Στο συμβούλιο με τον Σάκη Τανιμανίδη ο Θανάσης Πατράς κρίνοντας τις επιδόσεις των υπηρετών κλήθηκε να επιλεξει τον πρώτο μονομάχο για το αγώνισμα της αποχώρησης. Στο τέλος, τη μαύρη πέτρα έδωσε στην Μαρία Σπυροπούλου.

HOUSE OF FAME

Εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη εμφάνισή της στο live του House of Fame έκανε στο αποψινό live η Ελένη Φουρέιρα, η οποία σαν άλλο top model βγήκε στη σκηνή και εξέπληξε ευχάριστα την κριτική επιτροπή. Η pop star της αποχωρίστηκε το μακρύ μαλλί της και εμφανίστηκε με κοντό καρέ σπαστό μαλλί, το οποίο έδειξε το πανέμορφο πρόσωπό της, αλλά και με ένα πολύ κοντό πολύχρωμο φόρεμα με ουρά.

Έναν νέο κανόνα για τις ζωντανές βραδιές του House of Fame ανακοίνωσε η Ελένη Φουρέιρα στο αποψινό (26/3) live, με τον Πάνο Μεταξόπουλο να είναι εκείνος που αποκτά και το καρότο και το μαστίγιο. Όπως είπε η παρουσιάστρια, στο τέλος κάθε live, όταν θα έχει βγει η τριάδα των υποψηφίων, ο διευθυντής της ακαδημίας έχει την ευκαιρία να σώσει έναν εκ των τριών, ενώ τη θέση του θα παίρνει ο επόμενος στην ψηφοφορία. Τη συγκεκριμένη διαδικασία έχει την ευκαιρία να την κάνει τρεις φορές.

Η παρουσιάστρια έδειξε ένα απόσπασμα από τα παράπονα των παιδιών στους καθηγητές τους και η παρουσιάστρια έδωσε τον λόγο στην κριτική επιτροπή και τους διαγωνιζόμενους για να λυθεί η παρεξήγηση. Η Καίτη Γαρμπή ήταν εκείνη που πήρε τον λόγο για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας με πολύ σκληρά λόγια και μάλιστα για πρώτη φορά. Ο Θέμης ζήτησε συγγνώμη για τα λόγια που είπε, ενώ τον λόγο πήρε η Χρύσα, η οποία είχε παραπονεθεί για τον τρόπο που της έγινε κριτική στο ντουέτο με την Πηνελόπη.

Ο Φοίβος πήρε τη σκυτάλη και είπε: «Κάναμε χιούμορ. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και είμαστε αναγκασμένοι να σας κρίνουμε. Ούτε ξινοί, ούτε κακοί θέλουμε να είμαστε, αλλά είμαστε το τελευταίο προπύργιο πριν βγείτε στην αγορά. Εκεί είναι σκληρά τα πράγματα και δεν έχει χιούμορ. Αυτό το κακό παράδειγμα που έδωσες με τους τέσσερις πελάτες, αν ήμασταν όντως τέσσερις πελάτες ή θα καθόμασταν και θα γελάγαμε με άσχημο τρόπο ή θα σου πέταγαν τους ξηρούς καρπούς ή θα σε έδιωχνε ο μαγαζάτορας. Ακούστε την κριτική που σας κάνουμε. Είναι σκληρός ο κόσμος έξω. Δεν σας αδικούμε, όλοι το ίδιο πράγμα θέλουμε για εσάς».

Ο Πάνος Μεταξόπουλος ήταν εκείνος που μίλησε εκ μέρους των καθηγητών: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Φοίβο, το ξέρουμε όλοι ότι ο κόσμος είναι πιο σκληρός από οποιαδήποτε κριτική. Θα συμφωνήσω ίσως με τη Χρύσα ότι ο τρόπος καμιά φορά μπορεί να ισοπεδώσει έναν καλλιτέχνη. Οτιδήποτε έχει λεχθεί το έχουμε λάβει υπόψιν μας και προσπαθούμε να το αναλύσουμε και να δούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Ο Θέμης πρέπει να ηρεμήσει και εδώ είναι η σκηνή να μας αποδείξει αυτό που κρύβει μέσα του και αυτό που μας δείχνει στη σχολή».

Η Αλεξάνδρα, ο Στέφανος και η Holly Grace ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση της εβδομάδας  από την Ακαδημία του House of Fame. Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή του μουσικού show, όμως στο τέλος του live η Ελένη Φουρέιρα κλήθηκε να ανακοινώσει το όνομα του διαγωνιζόμενου που θα φύγει από το reality. Μετά από πέντε live εμφανίσεις και σπουδαίες συμβουλές από τους καθηγητές της σχολής για κάποιον το ταξίδι τελειώνει σήμερα. Λίγο μετά τη 1, λοιπόν, η παρουσιάστρια του House of Fame ανακοίνωσε πως ο καλλιτέχνης που θα αποχωρήσει από την Ακαδημία είναι η Holly Grace. Στην ανακοίνωση του αποτελέσματος τόσο η κριτική επιτροπή όσο και οι συμπαίκτες της Holly Grace έμειναν έκπληκτοι, καθώς δεν περίμεναν να φύγει τόσο νωρίς από το House of Fame.

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: