ΕΡΤ: Πέθανε η Σάσα Μανέττα

ΕΡΤ – Μια ακόμη απώλεια μετρά σήμερα ο καλλιτεχνικός και δημοσιογραφικός χώρος. Όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας με μια συγκινητική του ανάρτηση, από τη ζωή έφυγε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, στιχουργός και συγγραφέας Σάσα Μανέττα.

«Κι άλλη απώλεια σήμερα… Ένα χαρμόσυνο πλάσμα έφυγε από κοντά μας… Η τηλεπαρουσιάστρια της νιότης μας που έγινε καλή μας φίλη μετά, ταξίδεψε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου καλοσυνάτη Σάσα Μανέττα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Όταν ολοκλήρωσε το λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α’ Βραβείο.

Είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι…», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).

Στην τελευταία συνέντευξή της που είχε παραχωρήσει στο «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά είχε μιλήσει για τη σχέση της με τον Ανδρέα Μικρούτσικο: «Με τον Ανδρέα Μικρούτσικο ήμασταν κολλητοί, αλλά τους κολλητούς τους έχω ξεκολλήσει. Δε μου αρέσει η λέξη κολλητός, γιατί ο κολλητός ξεκολλάει όταν δεν έχει συμφέρον».

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: