ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ: Νικήτας και Μάρθα περνάνε στη παρανομία!

ΤΡΙΤΗ 22/3/22 – «Το άγαλμα»
Ο Άγγελος βρίσκει τις φωτογραφίες του πατέρα του με την προϊσταμένη, όπως τους αιχμαλώτισε με τον φακό του ο Αντώνης κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού από το ασανσέρ, και μένει …άγαλμα! Η αγέρωχη πατρική μορφή μέσα του, για πρώτη φορά, αποκαθηλώνεται.

Την ίδια στιγμή, αποκαθήλωση του αγάλματος της εισόδου μεθοδεύει στο υπουργείο και η Αργυρίου, βάζοντας σε νέες μπελάδες τον Στέλιο, o οποίος, καθώς φαίνεται, έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα στο οικογενειακό μέτωπο: η Ελπίδα, νιώθει τα όνειρά της να θάβονται, θυσία στην μεγάλη απεργία διαρκείας που κήρυξαν απ’ τα γυρίσματα οι ηθοποιοί το 1978.

Κι ενώ ο Παπαδόπουλος, που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, βάζοντας στην άκρη τις μέχρι τώρα ιδεολογικές αγκυλώσεις του, σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει επιθετική, εμπορική επένδυση στη μεγάλη αγορά της Σοβιετικής Ένωσης, ο Άγγελος, μετά την απόρριψη της Άννας, κλείνει ραντεβού στη Σοφία, στην πλατεία με το άγαλμα, όπου παραδοσιακά κάνουν τις συναντήσεις τους. Η βραδιά του ραντεβού τους, όμως, θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις…

ΠΕΜΠΤΗ 24/3/22 – «Έρχεται η πίτσα!»
Η σύλληψη του Άγγελου μαζί με τη Σοφία και τον φίλο της στο σημείο όπου άγνωστοι ανατίναξαν το άγαλμα της κοντινής πλατείας, αναστατώνει τους Αντωνόπουλους, που σπεύδουν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το ίδιο, όμως, προσπαθεί και ο ίδιος ο Άγγελος, που αποκαλύπτει στον Αντώνη ότι είδε τους αγνώστους που έβαλαν στο άγαλμα τον εκρηκτικό μηχανισμό και δεν του φάνηκαν και τόσο άγνωστοι: ήταν ο Νικήτας με τη Μάρθα! Ο Αντώνης το αποκλείει, αδυνατεί να πιστέψει πως η Μάρθα μπορεί να πέρασε στην παρανομία και να εμπλέκεται σε μια υπόθεση τρομοκρατίας.

Ακριβώς το ίδιο συναίσθημα νιώθει όμως κι ο Άγγελος, που αδυνατεί να πιστέψει πως ο πατέρας του μπορεί να έχει σχέσεις με αυτή τη γυναίκα, που τον βλέπει αγκαλιασμένο στην περιβόητη φωτογραφία από τον απεγκλωβισμό. Την ίδια στιγμή, και ενώ ο κλοιός των μεγάλων αποκαλύψεων σφίγγει γύρω από τους Αντωνόπουλους, στη ζωή της γειτονιάς του Γκύζη έρχεται για πρώτη φορά η πίτσα!

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

%d bloggers like this: